• For abonnenter

Er mine børns barndom lykkeligere end min?

Denne artikels forfatter havde som skoleelev i begyndelsen af 1980'erne 18 lektioner om ugen. Hans datter havde i 2020 25 lektioner om ugen. Spørgsmålet er, om det er far eller datter, der vokser op med den bedste balance mellem skole og fritid? Forskere har stadig ikke noget klart svar på, hvorfor mere undervisning ikke nødvendigvis gør eleverne dygtigere.

Artiklens øverste billede
Til venstres ses Johanne Vestergaard på sin første skoledag i august 2019. I første klasse havde hun 25 lektioner om ugen. Til højre ses Morten Vestergaard på sin første skoledag i 1982. I første klasse havde han 18 timer om ugen.

En hilsen fra 1983 faldt ud af et ringbind den anden dag. Jeg vaklede en smule, da det gik op for mig, at jeg stod med mit eget skoleskema fra 1. klasse i hånden.

18 lektioner om ugen, tre dage om ugen havde jeg fri kl. 10.25. Hvad vi præcis lavede i de timer fra sidst på formiddagen, til der blev serveret frikadeller og sovs kl. 18, står ikke helt klart for mig, men jeg bar skoleskemaet hen til køleskabet og holdt det op ved siden af min datters skoleskema.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen