Se kortet: Så mange har taget imod coronavaccinen i din kommune

Dalende vaccinationsrater spolerer Sundhedsstyrelsens mål for vaccinationstilslutningen den 1. oktober, men der er store geografiske forskelle mellem øst og vest.

Vaccinationsraten er stagneret kraftigt siden i sommer, og den seneste uge har omkring 1.000 mennesker dagligt påbegyndt deres vaccination. Det er det laveste antal siden februar.

Ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut (SSI) har 75,9 pct. procent af befolkningen fået mindst første stik, svarende til 4,45 mio. danskere, mens 74,4 pct. svarende til 4,36 mio. er færdigvaccinerede.

Kigger man på tallene blandt alle borgere over 12 år, hvilket er alle dem, der er blevet inviteret til vaccination, har 86,6 pct. fået mindst første stik, mens knap 85 pct. er færdigvaccinerede.

Set i lyset af de daglige vaccinationstal ser det dermed med al sandsynlighed ud til, at Sundhedsstyrelsens mål om, at mindst 90 procent af de inviterede har fået første vaccinestik inden 1. oktober, ikke bliver indfriet.

For at nå målet vil det kræve, at mindst 130.000 personer i løbet af onsdag og torsdag får første stik med en vaccine.

Der er samtidig stadig store geografiske og demografiske forskelle på, hvem der er blevet vaccineret, og især et område stikker ud på kortet med sin fortsat lysegrønne farve.

I kommunerne på den københavnske vestegn finder man de laveste tilslutningsrater - med Ishøj Kommune klart i bunden med 61,2 pct. færdigvaccinerede. Derefter følger Brøndby, Høje-Taastrup og Albertslund Kommuner. Vestegnskommunerne er samtidig det sted i landet, der oplever de højeste smittetal lige nu.

I den anden ende af skalaen er det ø-kommuner, der indtager de seks øverste pladser. Højest er tilslutningen til vaccinerne på Ærø, hvor 82,2 pct. af befolkningen er færdigvaccinerede.

Målt på alle borgere på regionalt niveau finder man den højeste vaccinationstilslutning i Region Nordjylland, hvor 76,5 pct. af befolkningen er færdigvaccinerede, mens tilslutningen er lavest i Region Hovedstad med 72,3 pct. af befolkningen er færdigvaccinerede.

På trods af det dalende vaccinationstempo kan Danmark stadig bryste sig med en placering langt oppe i toppen målt blandt resten af verdenen med den 7. højeste vaccinationstilslutning.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.