Nord Stream har droppet planer om gasrørledninger i Danmark

Nord Stream 2 trækker ansøgning om gasrørledningerne på dansk søterritorium tilbage, skriver Energistyrelsen. Ledningerne vil derfor ikke gå gennem dansk grund.

Artiklens øverste billede
Rørlægningsarbejde ved den kontroversielle russiske gasledning Nord Stream 2. Byggeplads i byen Lubmin i Tyskland. Arkivfoto

Nord Stream 2 Ag har meddelt på et møde med Energistyrelsen, at de trækker den første ansøgning fra 2017 om at etablere gasrørledninger på dansk søterritorium.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Selskabet ansøgte i 2017 om at få lov til at anlægge transitrørledninger på dansk søterritorium på kontinentalsoklen sydøst for Bornholm.

Energistyrelsen oplyser, at den tager beslutningen til efterretning, men fortsætter behandlingen af Nord Stream 2’s ansøgning fra august 2018 om en ruteføring på kontinentalsoklen nordvest for Bornholm.  

Det er den statsejede, russiske energigigant Gazprom, der står bag rørledningen ved navn Nord Stream 2. Den oprindelige plan var, at en ny rørledning skulle anlægges gennem dansk farvand syd for Bornholm. Den ansøgning er mere end to år gammel og er endnu ikke færdigbehandlet.

Men nu har Nord Stream 2 altså selv valgt at trække ansøgningen tilbage.

I en pressemeddelelse skriver Nord Stream 2, at de har følt sig nødsaget til at trække ansøgningen, fordi den danske regering ikke har givet en indikation af, at den er kommet til en afgørelse.

»Både Nord Stream 2 og vores investorer har brug for retssikkerhed og beskyttelse af berettigede forventninger, hvilket i dette tilfælde betyder en gennemskuelige og forudsigelig beslutningsproces,« siger Matthias Warnig, adm. direktør i Nord Stream 2 i pressemeddelelsen.

Nord Stream 2 har udover ansøgningen fra 2017 yderligere to ansøgninger under behandling. En for en rute nordvest om Bornholm indsendt i august 2018 og en rute sydøst om Bornhiolm.  De to ruter vil selskabet nu koncentrere sig om, oplyser det.

USA har advaret kraftigt imod en ny russisk gasledning, fordi de mener, at Europa bliver for afhængig af russisk naturgas. Omvendt har Tyskland og Rusland investeret store summer i at få gennemført en ny russisk gasledning.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.