Annonce
Indland

DF om Støjbergs ramadanudmelding: Hvis muslimer ikke kan passe deres arbejde, skal de ikke have ferie - de skal fyres

Inger Støjberg kapitulerer over for den voksende islamisering, siger DF's udlændingeordfører Martin Henriksen.

Hvis muslimer ikke kan passe deres arbejde under ramadanen skal de fyres. Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen. Foto: Stine Tidsvilde

»En gratis omgang« og en »meget mystisk udmelding.«

Sådan siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, om den påstand, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg kom med tidligere på dagen.

I et debatindlæg i BT skrev Inger Støjberg mandag, at muslimer, der faster under den muslimske højtid ramadan bør tage ferie fra deres arbejde, fordi de udgør en sikkerhedsrisiko for resten af samfundet, når de hverken spiser eller drikker i mange timer.

Støjberg opfordrer muslimer til at holde ferie i ramadanen

Martin Henriksen (DF) mener ikke, at muslimer, der faster, skal have mulighed for at holde ferie. Tværtimod.

»Selvom mange muslimer holder ramadan, skal de saftsusme passe deres arbejde, og børnene skal passe deres skolegang. Hvis ikke de kan finde ud af det, så skal de fyres eller sanktioneres. Så må vi trække dem i de sociale ydelser,« siger han.

Han påpeger, at ministerens udmelding kan være en glidebane og føre til, at Danmark begynder at acceptere muslimske helligdage på lige fod med de danske, hvilket man i Dansk Folkeparti mener er helt uacceptabelt.

»Jeg accepterer ikke præmissen om, at man død og pine skal faste, bare fordi det er ramadan. Religion er en privatsag, og det må man holde for sig selv, men hvis det går ud over dit arbejde, så har du ikke længere noget arbejde. Det burde være dét signal ministeren sendte i stedet for at opfordre til, at man bare kan holde ferie, hvis ikke man kan passe sit arbejde,« siger han og tilføjer:

»Jeg oplever det som en kapitulering fra ministerens side over for den voksende islamisering, vi ser i det danske samfund.«

I sit debatindlæg nævner Inger Støjberg, at det eksempelvis kan blive farligt at køre med bus, hvis buschaufførerne har fastet en hel dag.

Arriva genkender ikke Støjbergs bekymring: Har aldrig haft problemer med chauffører under ramadanen

Men hverken hos busselskabet Arriva eller hos buschaufførernes fagforening 3F har man nogensinde oplevet problemer med, at de muslimske medlemmer ikke har kunnet passe deres arbejde under ramadanen.

»Den udmelding er fuldstændig hen i vejret. I København alene tror jeg, at 50 procent af alle buschauffører er af anden etnisk herkomst, og vi har aldrig hørt om et eneste tilfælde, hvor fasten har været et problem,« siger formand for transportgruppen i 3F, Jan Villadsen.

Han fortæller, at 3F for mange år siden havde en imam ude og fortælle om, hvordan muslimerne skal forholde sig under ramadanen. Imamen fortalte, at man selvfølgelig skal drikke væske, hvis man mangler væske, og at man ikke skal sætte sit eget eller andres liv i fare, selvom det er ramadan.

»Det vidste de jo udemærket godt,« siger Jan Villumsen, og tilføjer:

»Det er voksne mennesker, vi taler om, som er dybt ansvarlige, og som aldrig har haft skader. Det er forkasteligt, at politikere som Inger Støjberg og Martin Henriksen profilerer sig på et problem, der ikke eksisterer.«

Fakta: Rundt om ramadanen

Martin Henriksen er dog af den overbevisning, at problemet i høj grad eksisterer.

»Selvfølgelig er fasten et problem i det danske samfund, men Inger Støjbergs udmelding gør det kun værre.«

I år begyndte ramadanen ved solnedgang tirsdag den 15. maj og afsluttes torsdag den 14. juni. Muslimerne faster fra daggry til solnedgang, men ældre, børn, syge, gravide, sportsfolk og rejsende er undtaget fra at faste.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her