Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.
  • For abonnenter

Socialdemokratiet udvander frihedsbegrebet

Ønsker vi et land, hvor en stor, magtfuld stat er omdrejningspunktet, eller et velfærdssamfund med frit valg og respekt for frie fællesskaber og den enkelte? Lige nu har vi en meget ideologisk regering, der burde gøre svaret enkelt.

Artiklens øverste billede
Kaare Dybvad går galt i byen, når han påstår, at det liberale tankesæt rimer på grænseløshed og skader sammenhængskraften. For meget frihed dur ikke, må man forstå – og det er Venstres Karsten Lauritzen lodret uenig i. Arkivillustration: Rasmus Sand Høyer

For første gang i flere år har Danmark en stærkt ideologisk regering. Det er befriende, fordi den ofte overfladiske kritik af, at der ikke er forskel på rød og blå, blegner. Men når det kommer til indhold, er det trist. Kursen, Socialdemokratiet er slået ind på, er nemlig én, hvor staten og statslige løsninger fylder mere og mere, og hvor tilliden til den enkelte, retten til at bestemme selv, valgfriheden samt frivillige fællesskaber fylder mindre og mindre.

Jeg er ikke fan af velfærdsstaten, men derimod af velfærdssamfundet. En stat er nødvendig, men har i sin natur fokus på systemer, regler, kontrol og sig selv.

Tag f.eks. r

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen