Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Er du ked af tonen i debatten, Morten Uhrskov?

Anders Storgaard og jeg har skrevet denne blog som modsvar til Morten Uhrskov.

Der har verseret en debat mellem mit partis ungdomsorganisation og min kollega her på bloggen Morten Uhrskov. Det har foranlediget, at formanden for Konservativ Ungdom, Anders Storgaard, og jeg har skrevet dette svar.

Morten Uhrskovs forsøg på at lukke munden på folk, der er uenige med ham, med trusler om injurier, er et udtryk for et pinligt hykleri og en farlig tankegang, hvor selv borgerlige islamkritikere ses som fjender af Danmark hos en tiltagende sekterisk del af højrefløjen.

Det er på tide, at det borgerlige Danmark rydder op i egne rækker.

Torsdag d. 22. maj fløj Morten Uhrskov til tasterne for at skrive på sin blog her på Jyllands-Posten under overskriften ”Hvem er hipster-fascister?”. Baggrunden var, at Ali Aminali under et interview i Berlingske, der handlede om kampen mod bønnekald og islamisme, i en bisætning nævnte, at han skam også var imod ”hipster-fascisterne” ovre i Generation Identitær. Det krænkede Morten Uhrskovs følelser så meget, at han følte sig kaldet til ikke blot at erklære Ali Aminali for ikke at være dansker (og at han aldrig kunne blive det), men også til at anklage både Ali Aminali og Anders Storgaard for injurier.

Der er noget tragikomisk ved, at en mand, der altid selv anklager venstrefløjen for at bruge tonen i debatten til at lukke munden på politiske modstandere, nu selv gør præcis det samme. Ytringsfrihed gælder åbenbart kun, når man kritiserer muslimer, og ikke når det går ud over Uhrskovs venner på det yderste højre. Meget sigende er det i øvrigt, at efter hans indlæg blev Alis indbakke oversvømmet med trusler, mens Anders ingen fik – vi er begge sikre på, at det skyldes Alis og Anders’ forskellige frisurer og ikke er et udslag af hans støtters åbenlyse racisme.

Men problemet stikker dybere end bare en marginaliseret og på højrefløjen ligegyldig person som Uhrskov.

For der er desværre nogle i det borgerlige Danmark, der er så optagede af kampen mod islam, at de tror, at alle, der er imod indvandring, er på det samme hold. Men Generation Identitærs politik er ikke bare en almindelig højrefløjskritik af indvandring krydret med lidt venstrefløjsaktivisme, men et ekstremistisk ideologisk projekt, der har som erklæret mål at gøre Danmark til et etnisk homogent land. Ligesom Morten Uhrskov er de ligeglade med, hvor meget Ali Aminali, Naser Khader eller Nima Zamani som sande patrioter kæmper for Danmark og på daglig basis sætter livet på spil i kampen mod de islamister, Generation Identitær selv påstår at bekæmpe, for danskhed er i deres øjne genetisk. Når Ali Aminali modtager trusler for at debattere for det land, vi alle elsker, så er det i deres øjne ligegyldigt. I vores øjne er “hipster-fascister” det pæneste ord, man kan sige om det menneskesyn.

Ifølge Morten Uhrskov har konservatismen spillet fallit, men han viser i fuld offentlighed, at han slet ikke har forstået noget af den. Vi er konservative, fordi vi elsker Danmark og kæmper for de værdier, som vores land bygger på. Hvorvidt mennesker er danskere, afhænger ikke af deres hudfarve eller deres stamtræ, men af deres statsborgerskab, handlinger og værdier. Kampen står ikke mellem de hvide og de brune danskere, men mellem de af os, der tror på demokrati, retfærdighed, og at et menneskes karakter skal måles på dets handlinger, og så mørkemænd som imamerne fra Grimhøjmoskeen eller som Morten Uhrskov, der tydeligvis mener, at et menneskes værdi kan måles på, hvem de deler gener med. For konservatisme er ikke en reaktionær nationalisme krydret med racetænkning, som han lader til at tro. Når vi borgerlige kræver, at almindelige muslimer skal sige fra over for ekstremismen i deres egne rækker, så har vi selv et ansvar for at gøre det samme.

Hvis Morten Uhrskov virkelig mener, at Anders Storgaard har gjort sig skyldig i injurier, og ikke bare er ked af, at han nu at må smage sin egen medicin, så vil vi begge opfordre ham til gøre alvor af sine trusler og lægge sag an. Indtil da vil vi kalde en spade for en spade, og så må Morten Uhrskov tage sig en tudekiks.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.