Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvem er ”hipster-fascister”?

Ikke Generation Identitær, som injurieres af formanden for Konservativ Ungdom.

Lørdag den 16. maj bragte Berlingske en artikel af journalist Troels Heeger med titlen Glem panikken over unge muslimer i støjende biler: Ghetto-protester er »vellykket integration«        

De to interviewede var Jens Philip Yazdani og Ali Aminali, den første halvt dansk og halvt iransk og blogger her hos JP. Den anden har iransk baggrund og skrev for ikke længe siden en bog om danske socialrådgiveres ubændige trang til at behandle ikkevestlige indvandrere som ofre.

Jens Philip Yazdani er helt uinteressant i sammenhængen. Han står ude, hvor kragerne vender på venstrefløjen og har inspireret Berlingske til at finde den absurde overskrift på artiklen frem. Ham lader vi glemslens nådige slør sænke sig over.

Det er Ali Animali, journalist Troels Heeger og Konservativ Ungdoms formand, Anders Storgaard, der påkalder sig opmærksomheden i denne omgang. Anders Storgaard vender jeg tilbage til. Først til det afgørende sted i artiklen:

”Når Ali Aminali denne formiddag skridter hen over fodboldbanens kunstgræs, hvor Fredens Moské tidligere har arrangeret festligheder i forbindelse med muslimske højtider, kritiserer han både Generation Identitær som »hipster-fascister« [min fremhævelse] og det offentlige bønnekald som en form for magtudøvelse og social kontrol.”

Det er stærkt injurierende at blive kaldt ”fascist”, når man ikke er det, og Generation Identitær identificerer sig ikke med så meget som et gram med denne autoritære ideologi fra mellemkrigstiden.

Hvad gjorde journalist Troels Heeger, da Ali Animali udtalte denne injurie, som er lanceret af den voldelige venstrefløj omkring Antifa?

Troels Heeger lod da bare Ali Animali sige det, uden af det af artiklen fremgår, om Troels Heeger bad Ali Animali om at godtgøre sin grove påstand om fascisme. Den journalist, der tier i en sådan situation, samtykker indirekte.

Generation Identitær kontaktede Berlingske og bad om at få lov at svare på injurien. Berlingske var søreme så nådige, at de tillod et kort læserbrev på max 1.500 tegn, sølle af Berlingske efter en åbenlys overtrædelse af straffelovens § 267.

Generation Identitærs længere svar kan læses inde på deres hjemmeside, hvor det bl.a. hedder:

”At Generation Identitær skulle være fascister, er en absurd og grov påstand mod en ikke-voldelige aktivistgruppe for unge, der både taler for mere direkte demokrati og tager afstand fra totalitære ideologier.”

Artiklen i Berlingske foranledigede undertegnede til at slå op på facebook, at Berlingske havde udstillet sig selv, og at jeg ikke betragter nogle af de to herrer som danskere med den type holdninger og hel eller delvis baggrund i den tredje verden.

Det fik sandelig formanden for KU, Anders Storgaard, til at skrive følgende til mig i min tråd på facebook:

”MORTEN UHRSKOV JENSEN UDSTILLET

Skulle man være i tvivl om, hvorvidt Morten Uhrskov kun "bekæmper islam" eller rent faktisk har et skod menneskesyn, så er ovennævnte det endelige bevis. Ali er sgu mere dansker i sind end du nogensinde bliver Morten og, at du mener en person ikke er dansker og aldrig bliver det, fordi du er politisk uenig med dem og de er af mellemøstlig ophav siger uendeligt meget mere om dig end det siger om Ali og Berlingskes dækning.”

Det viser sig også, at Konservativ Ungdoms formand Anders Storgaard i en anden tråd på facebook har skrevet følgende:

”Jeg siger det også gerne. GI er hipsterfascister.” 

Det er da noget. Konservativ Ungdoms formand Anders Storgaard har på linje med Ali Animali udtrykt sig klart injurierende over for Generation Identitær. Og lige så tankevækkende er det, at ungdomsformanden for et angiveligt konservativt og derfor borgerligt parti helt frivilligt overtager den ekstreme og voldelige venstrefløjs sprogbrug.

Det siger en hel del om Konservativ Ungdom og Anders Storgaard.

Djævelen ligger ofte i detaljen. Vi har her fået et beskedent indblik i, hvorfor det etablerede, borgerlige Danmark er helt ude af stand til at forstå, at det danske folk bliver befolkningsudskiftet i disse årtier.

Og den yderste venstrefløj kan ikke få armene ned.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere
Af Harun Demirtas
07.07.20, 14:50
Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv. Læs mere
Af Martin Ågerup
07.07.20, 13:51
DF er reelt et enkeltsagsparti: ældre og islam. S har overtaget disse dagsordner Læs mere
Af Martin Ågerup
06.07.20, 11:13
Kimen til den borgerlige krise blev lagt, da Fogh trak Venstre mod midten Læs mere
Af Nauja Lynge
05.07.20, 19:23
Hvad sker der med grønlændere, som kommer til Danmark for at studere, men som vender hjem som glødende frihedskæmpere? Læs mere
Af Martin Ågerup
05.07.20, 17:42
Femte blog om den borgerlige krise og veje ud af den Læs mere
Af Isabella Arendt
04.07.20, 15:03
I et års tid nu har vi alle ventet på, hvad de borgerlige partier mon stiller op med sig selv. Vi har brug for en fælles borgerlig vision. Ikke som krisehåndtering eller valgflæsk, men som en reel vision for, hvor Danmark skal bevæge sig hen om ikke bare fire år, men 40 år. Læs mere