Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Netto, lammekød og halal-slagtning

Coop er netop nu under bestormning på grund af hetzen mod konventionelle landbrug.

Coop er netop nu under bestormning på grund af hetzen mod konventionelle landbrug. Men Netto fortjener også et rap over fingrene, når kæden i sin tilbudsavis anpriser en »primeur marineret lammekølle«, fra Chiles græssletter, hvor lammene går frit på et område på størrelse med Samsø. Så langt så godt. Tilbuddet anbefales desuden af Dyrenes Beskyttelse. Også meget godt. Men hvordan kan både Netto og Dyrenes Beskyttelse anbefale dette produkt, når der samtidig oplyses, at lammene fra Chile er halalslagtet – en bestialsk slagtemetode? Der er mange beviser for, at halalslagtning for større dyr er dyremishandling, hvorfor slagtemetoden jo heller ikke tillades på eksempelvis danske slagterier, mens de større fjerkræslagterier (Danpo og Rose) desværre slagter det meste fjerkræ halal, og hvor der tillige betales en afgift til islamiske organisationer i samme anledning. At Dyrenes Beskyttelse kan anbefale et produkt, der er fremstillet under dyremishandling undrer, og at Netto reklamerer for halal er måske alene for at få flere muslimer ind gennem kasseslusen. Men så kan vi andre jo blive væk eller undlade at købe produktet.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Jens BräunerAars
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Niqab-forkæmper taler med to tunger
Kamal Ahmane
Forretningsmanden og politikeren Rachid Nekkaz støtter de mest åbenlyse symboler på kvindelig undertrykkelse: niqab, burka og burkini.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund

Blog: 8 millioner i gyldne håndtryk

Lars Boje Mathiesen
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen.

Debat: Kina er hverken ond eller god

Hans-Henrik Holm
Vi har to verserende historier om Kina i Vesten. Den ene ser Kina som en ny truende supermagt. Den anden ser Kina som et nyt, stort marked, som vi skal erobre den størst mulige del af.
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her