09.02

Kommentar: For første gang i 15 år kan vi gøre op med centralisering

Lars Olsen
Hvad enten vi er røde eller blå, må kritikerne af centraliseringen op af skyttegravene. For første gang i mange år er der reelle muligheder for at vende udviklingen.
05.02

Hvorfor er græsset grønnere på landet?

I 200 år har vi idylliseret det enkle liv på landet. To undersøgelser viser, at livstilfredsheden er højere – og at færre rammes af stress, depression og ensomhed derude.
27.01

Kronik: Hovedstaden skal ikke være provinsens pengetank

Michael Ziegler, John Engelhardt, Steen Christiansen
Familier i hovedstadsområdet har meget færre penge til rådighed, end hvis de boede et andet sted i Danmark. Alligevel betaler de for, at skatten holdes nede i resten af landet. Derfor er det ikke rimeligt, hvis de tvinges til at betale endnu mere i skat til kommuner i resten af landet.
20.01

Kronik: Vil I have, at Velfærdsdanmark går i knæ?

Kim Ruberg, Jesper Frost Rasmussen, Erik Lauritzen, Ib Lauritsen, Holger Schou Rasmussen, Lars Erik Hornemann, Michael Böss
I arbejdet for at reformere den kommunale udligningsordning står hovedstadskommunerne hårdt fast mod provinsen og mener, at de afleverer for mange penge til resten af Danmark. Det kan blive fatalt for sammenhængskraften.
30.12

Kronik: For mange har for langt til uddannelse

Birthe Friis Mortensen, Torben Pedersen
Flere skal tage en uddannelse. Javel, ja – men i Jylland er uddannelsesområdet alvorligt demografisk udfordret. Og politiske lapperier er ikke nok til at ændre udviklingen.
10.07

Kronik: Fremtiden for Danmarks handelsbyer skal sikres

Ulrik Wilbek
Danmark har i dag 109 handelsbyer. Hvis udviklingen fortsætter, vil det være reduceret med 90 byer i 2030. Byernes funktion skal gentænkes, og det sker allerede flere steder, men det haster.
27.05

Debat: Det er blevet alt for dyrt at bo på landet

Peder Møller
Dette er en personlig betragtning om Danmark i ubalance. Det er set fra Gjerrild, men jeg tror, det gør sig gældende på det meste af Djursland, herunder også byområderne Grenaa, Ebeltoft. Og måske i virkeligheden for alle landdistrikter.
22.05

Debat: Vi skal ikke alle bo på Sjælland

H.P. Geil
Virksomhederne i vores område har brug for en ny midtjysk motorvej, og den skal placeres så vestligt som muligt for at understøtte vækst i regionen.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu
Om temaet

Flytningen fra land til by er taget til de seneste år. Jyllands-Posten undersøger, om Danmark er ved at knække over.

Redaktionen anbefaler