<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
14.08

Kronik: Send videregående uddannelser væk fra de store byer – og bevar sammenhængskraften

Villy Søgaard, Egon Noe , Niels Vestergaard, Jørgen Jespersen
Det er stærke kræfter, man er oppe imod, hvis man forsøger at kæmpe mod den markante tilflytning til de større byer. For at fastholde nye generationer i landdistrikterne er det afgørende at have videregående uddannelser spredt rundt i landet. Det sikrer balancen i samfundsøkonomien.
20.06

Debat: Skanderborgs landdistriktspolitik er uambitiøs

Thomas Cordtz, Martin Frausing Poulsen, Anders Rosenstand Laugesen
Det virker, som om at byrådsflertallet i Skanderborg slet ikke har opdaget, at der den 1. januar 2019 trådte en ny lov (Lov om strategisk planlægning for landsbyer) i kraft, der udspecificerer, at alle kommuner skal arbejde grundigt, helhedsorienteret og strategisk med udvikling af samtlige landsbyer, så udviklingen på landet og i de mindre byer bedre understøttes.
24.05

Kronik: Aalborg blev byen, jeg elsker at hade

Tina Espander
Jeg flyttede til Nordjylland for at få et job – og en hverdag blandt nye mennesker. Men lige meget hvor hårdt jeg prøvede, kunne jeg ikke knække koden eller lukke de lokale op. Nu har jeg givet op og er blevet pendler.
19.04

Debat: Brolæggersyge

Uffe Lindum
09.02

Kommentar: For første gang i 15 år kan vi gøre op med centralisering

Lars Olsen
Hvad enten vi er røde eller blå, må kritikerne af centraliseringen op af skyttegravene. For første gang i mange år er der reelle muligheder for at vende udviklingen.
05.02

Hvorfor er græsset grønnere på landet?

I 200 år har vi idylliseret det enkle liv på landet. To undersøgelser viser, at livstilfredsheden er højere – og at færre rammes af stress, depression og ensomhed derude.
27.01

Kronik: Hovedstaden skal ikke være provinsens pengetank

Michael Ziegler, John Engelhardt, Steen Christiansen
Familier i hovedstadsområdet har meget færre penge til rådighed, end hvis de boede et andet sted i Danmark. Alligevel betaler de for, at skatten holdes nede i resten af landet. Derfor er det ikke rimeligt, hvis de tvinges til at betale endnu mere i skat til kommuner i resten af landet.
20.01

Kronik: Vil I have, at Velfærdsdanmark går i knæ?

Kim Ruberg, Jesper Frost Rasmussen, Erik Lauritzen, Ib Lauritsen, Holger Schou Rasmussen, Lars Erik Hornemann, Michael Böss
I arbejdet for at reformere den kommunale udligningsordning står hovedstadskommunerne hårdt fast mod provinsen og mener, at de afleverer for mange penge til resten af Danmark. Det kan blive fatalt for sammenhængskraften.
30.12

Kronik: For mange har for langt til uddannelse

Birthe Friis Mortensen, Torben Pedersen
Flere skal tage en uddannelse. Javel, ja – men i Jylland er uddannelsesområdet alvorligt demografisk udfordret. Og politiske lapperier er ikke nok til at ændre udviklingen.
Se flere nyheder
Om temaet

Flytningen fra land til by er taget til de seneste år. Jyllands-Posten undersøger, om Danmark er ved at knække over.

Redaktionen anbefaler