Østjyder slår alarm til politiet: »Der er rigtig mange henvendelser fra borgere, der ser folk være forsamlet«

Østjyllands Politi har i weekenden modtaget mange henvendelser fra folk, der ville anmelde en forsamling på flere end 10 personer.

Artiklens øverste billede
Mange Aarhusianere nød det gode vejr i weekenden. Blandt andet havde Moesgaard Strand en del besøgende. Foto: Joachim Ladefoged.

På trods af smittefaren ved coronavirus har solskinsvejret lokket mange østjyder udenfor i weekenden, og i nogle tilfælde har det ført til for store forsamlinger. Det har fået en del mennesker til at slå alarm til politiet.

»Der er rigtig mange henvendelser og tips fra borgere, der ser folk være forsamlet,« siger vagtchef ved Østjyllands Politi Peter Hallstrøm og oplyser, at politiet forsøger at være flest mulige steder for at stoppe ulovlige forsamlinger.

Ekstra arbejde

På et pressemøde lørdag formiddag kom borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard og politidirektør Helle Kyndesen ellers med en kraftig opfordring til østjyderne om at holde sig fra naturområder, hvis der i forvejen var mange mennesker på stedet. Alligevel måtte Østjyllands Politi lørdag eftermiddag skrive på Twitter:

»Kære medborgere i Østjylland. Solen skinner, og alle vil gerne være ude. Vi oplever desværre, at I er ”alt for tætte”, hvilket giver os ekstra arbejde.«

Endnu ingen bøder

Politiet har af flere omgange meldt ud, at de er klar til at uddele bøder, hvis folk ikke følger reglerne. Men det har ifølge Peter Hallstrøm endnu ikke været nødvendigt i Østjylland.

»Vores tilgang er dialog og anvisninger, og generelt opfører folk sig pænt og følger anvisningerne. Så vi har ikke givet nogen påbud eller bøder endnu,« siger han.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen