Annonce
Sport

Finale i sigte for Århus-skytte

Århus-skytten Peter Thuesen håber, at han kan være med til at skyde om OL-medaljerne.

Athen

Peter Thuesen sigter efter finalen, når den 25-årige skytte fra Århus Riffelskytte Klub mandag indleder den olympiske konkurrence på 10 meter-distancen.

»Det vil være en succes for mig, hvis det lykkes at komme blandt de otte bedste, der skal skyde om medaljerne. Er man først i finalen, kan alt ske,« siger Peter Thuesen.

Da han vandt World Cup-stævnet i Milano, kom han i finalen med den sjette bedste serie. Sejren er sammen med en niendeplads til VM de hidtil bedste internationale resultater.

»For mig handler OL også om at lære. Man kan ikke opleve et stævne med et større pres, så der bliver uden tvivl mange erfaringer at tage med hjem,« siger Peter Thuesen, der skal konkurrere med 69 andre om de otte pladser i luftriffel-finalen.

Olympisk niveau

Han har siden 1998 repræsenteret Århus Riffelskytte Klub, men har i de sidste år boet i Vissenbjerg på Fyn sammen med kæresten Ann Spejlsgaard, der også er med som aktiv i den danske skyttedelegation i Athen.

Peter Thuesen manglede ét point i de officielle kvalifikationsturneringer for at opfylde det olympiske stabilitetskrav, men da han havde skudt over kravet i flere andre internationale stævner, valgte Danmarks Idræts-Forbund at udtage ham efter talentparagraffen, da han i andre sammenhænge havde dokumenteret det olympiske niveau.

Står det til Peter Thuesen, er han også at finde blandt de aktive til OL om fire år i Beijing.

Alder uden betydning

»Skydning er ikke en aldersbestemt idrætsgren. Guldvinderen i luftpistol var 53 år, så jeg har mange år foran mig endnu,« smiler Peter Thuesen, der efter OL satser yderligere på skydningen ved at genoptage konkurrencerne i helmatch, hvor skytterne både skyder stående, knælende og liggende.

Et af de store temaer på det olympiske skydeanlæg har været problemerne med de skæve gulve, der skaber uens forhold for deltagerne. Peter Thuesen tager dog skævhederne og debatten med ophøjet ro.

»Jeg har valgt ikke at fokusere ret meget på det. Jeg har prøvet at træne både på baner med et lige og et skævt underlag. Hvis man vil, kan man puste sagen op til dimensioner, hvor den ikke hører hjemme, men jeg forsøger ikke at lade min koncentration forstyrre af emnet.«

jan.jensen@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her