<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Om skoleprojektet

Årets Mediekonkurrence er nu i gang

Elever fra 6.-10. klasser fra hele landet sætter i løbet af de næste otte uger fokus på unges ret til at ytre sig, når de producerer deres helt egen avis ud fra emnet: ”Vi har ordet – unge har også ret”.
Se flere
Nyheder om uddannelse
17.11

Debat: Hop selv i havnen

Dan Andersen
13.11

Debat: Hvordan skal jeg have tid til alt det, jeg gerne vil?

Liva Maria Sietam
Når man går i 9. klasse og gerne vil leve op til forventningerne om at kunne nå det hele, så er man presset.
13.11

Debat: Nu må det være erhvervsuddannelsernes tur

Carl Emil Lind Christensen, Kristian Lausten, Mathias Vinholt, Kasper Jørgensen, Thomas Skriver, Kasper Wohlgemuth, Michelle Pedersen, Mads Hasseriis
Den danske økonomi vil tage stor skade af, at vi ikke får uddannet flere dygtige faglærte.
12.11

Debat: Skoler er perfekt sted at sprede smitte

Lisbeth Sonne
Der er ikke noget at sige til, at skoleelever topper listen over smittede. De må gerne være klistret op ad hinanden, dele computer og gå i bad efter idræt. Har myndighederne vurderet, at de unge er den nemme vej til flokimmunitet eller hvad?
08.11

JP mener: Så læs dog. Det gælder livet

Danske skoleelever bliver ikke bedre, men dårligere til at læse.
Mere
Projekt Det frie ord

Det fulde overblik: Det frie ord

Jyllands-Postens undervisningsprojekt ”Det frie ord” er et gratis tilbud til folkeskoler, gymnasiale uddannelser og sprogcentre. Projektet har til formål at gøre rede for den historiske udvikling af ytringsfriheden i Danmark – og at forklare de regler og love, som regulerer ytringsfriheden.
Emner

Det danske mediebillede

De danske medier er en mangfoldig og broget forsamling, der driver formidling på mange forskellige platforme som papir, tv, radio og internet.

Debat Må man tegne Muhammed?

Aldrig tidligere har en dansk artikel med tilhørende tegninger haft så stor effekt, som da Jyllands-Posten besluttede at trykke 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed.
Kunsthåndværkernes ø: Shop særlige julegaver langt væk fra alt
Et besøg på Bornholm i tiden op mod jul er ikke alene en oplevelse for alle kræsne sanser, men giver også mulighed for at købe unikagaver hos øens mange højt anerkendte keramikere og glaspustere. Og så kan man supplere med lokale gastronomiske lækkerier. 
Se flere
Jul i coronaens tid: 
»Når traditionerne brydes, giver det anledning til at spørge, hvad vi gerne vil med julen og med hinanden«
Danskerne skal i år fejre jul under en pandemi, og det kan give anledning til at reflektere over, hvad der er vigtigt ved højtiden og eventuelt at nytænke den – det kan ske via sociale medier, opdeling af familien, julekurve og fotoalbums, lyder det fra kultursociolog og psykolog. 
Se flere
Viden
Er borger-videnskab kun for dem med viden og magt?
Borgervidenskab – citizen science – hyldes normalt for at demokratisere og bygge bro mellem forskning og samfund. Men forsker mener, at det måske kan have den modsatte effekt. 
Se flere