<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Om skoleprojektet

Årets Mediekonkurrence er nu i gang

Elever fra 6.-10. klasser fra hele landet sætter i løbet af de næste otte uger fokus på unges ret til at ytre sig, når de producerer deres helt egen avis ud fra emnet: ”Vi har ordet – unge har også ret”.
Se flere
Nyheder om uddannelse
14:00

Debat: Centralisering vil ikke afhjælpe lokale udfordringer, derfor skal selvejet på erhvervsskolerne bevares

Bo Sejer Frandsen, Jens-Ole Nielsen, Søren Sørensen, Lars Goldschmidt
Selvejet på ​erhvervsskolerne betyder bl.a., at arbejdsmarkedets parter er meget tæt på skolerne, da de har majoriteten i bestyrelserne. Det er med til at sikre kvaliteten af uddannelsesudbuddet.
06:30

Debat: Forfriskende indspark

Per Skøt
21.09

Debat: Gymnasiet skal ikke uddanne fremtidens faglærte

Tina Voldby, Benny Yssing
Det vil være en kæmpe fejl at lægge erhvervsuddannelserne ind under gymnasierne og på den måde svække de erhvervsfaglige uddannelsers agilitet og relevans.
19.09

Kronik: Praktisk viden kan være lige så vigtig som teori. Man kan godt lære uden at blive undervist

Bertel Haarder
Hvorfor ikke forsøge med mesterlæreadgang i nogle mellemuddannelser? Det giver god mulighed for at se folk an, men forudsætter dygtige ledere med autoritet til at vælge de bedste blandt ansøgerne​ – og frihed til fyre dem igen, hvis de viser sig uegnede.
18.09

Debat: Hvordan kunne det ske?

Cathrine Helk
16.09

Debat: De frie skoler bør være et alternativ for alle

Louise Theilade Thomsen
Regeringen ønsker forsat at sænke koblingsprocenten til fri- og privatskoler. Det vil formentlig lede til en højere forældrebetaling og afskære endnu flere børn fra det frie valg.
Mere
Projekt Det frie ord

Det fulde overblik: Det frie ord

Jyllands-Postens undervisningsprojekt ”Det frie ord” er et gratis tilbud til folkeskoler, gymnasiale uddannelser og sprogcentre. Projektet har til formål at gøre rede for den historiske udvikling af ytringsfriheden i Danmark – og at forklare de regler og love, som regulerer ytringsfriheden.
Emner

Det danske mediebillede

De danske medier er en mangfoldig og broget forsamling, der driver formidling på mange forskellige platforme som papir, tv, radio og internet.

Debat Må man tegne Muhammed?

Aldrig tidligere har en dansk artikel med tilhørende tegninger haft så stor effekt, som da Jyllands-Posten besluttede at trykke 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed.
Her får du det mest optimale ud af Himmerlands smukke natur
Himmerland er aktiv ferie og nedslag i Danmarks historie. Det er golf på nogle af Jyllands bedste golfbaner og kilometervis af vandre- og cykelruter i Rold Skov. Her viser vi vej til nogle af Danmarks helt store naturoplevelser. 
Se flere
Biler
Amerikansk kæmpe-SUV i Danmark: Masser af plads og power, men...
Orker du ikke en stor tysk eller svensk SUV, er Ford nu klar med sjette generation af den legendariske Ford Explorer. Bilen opleves ikke helt så premium, som prisen på hele 1 mio. kr. stiller i udsigt. Til gengæld har bilen masser af stil og uforfalsket amerikansk charme. 
Se flere
Bolig
Den verdenskendte arkitekt, der drømte om at være gartner
De fleste danskere kender Arne Jacobsen. Men de færreste ved, at han også var et utilpasset skolebarn, der kæmpede med hvert et design og faktisk drømte om et liv som gartner. Ny udstilling sætter fokus på både kendte og ukendte sider af arkitekten og hans i dag ikoniske design og bygninger. 
Se flere
Dansk plantekødsfirma mere end firdobler sit overskud
Det danske plantekødsfirma Likemeat Nordic leverer for anden gang i træk overskud. Ifølge direktøren har en relancering af virksomhedens produkter været med til at løfte forretningen. 
Se flere