Om skoleprojektet

Mediekonkurrencen er slut, men vi skal fortsætte med at tale om døden

De sidste otte uger har skoleklasser landet over produceret deres egne aviser med afsæt i temaet ”Døden er da noget, vi taler om”. Med den journalistiske formidling i højsædet har årets tema sat gang i en vigtig dialog om livet og døden, når elever har taget udfordringen op og givet deres bud på, hvordan vi bedst tematiserer det tabubelagte emne.
Se flere
Nyheder om uddannelse
07.12

Debat: Vi skal styrke børns lyst til at læse og lære, hvis de skal blive bedre

Steen Bording Andersen
Alle de voksne, der omgiver vores børn, hvad enten det er i skoler, foreninger, institutioner eller i derhjemme, skal være med til at skabe en ny læsekultur blandt børnene.
30.11

Ung studerende: Fortællingen om det søde studieliv er død

Ronja Rose Ravnskov
Husk at nyde det, det bliver den bedste tid i dit liv. Det er en besked, jeg ofte har fået af ældre med drømmende øjne, der tænker tilbage på deres studietid. Enten var alting bedre i gamle dage, eller også har de fortrængt datidens problemer til fordel for en lind strøm af fadøl og varme kys under diskokuglens lys.
Mere
Projekt Det frie ord

Det fulde overblik: Det frie ord

Jyllands-Postens undervisningsprojekt ”Det frie ord” er et gratis tilbud til folkeskoler, gymnasiale uddannelser og sprogcentre. Projektet har til formål at gøre rede for den historiske udvikling af ytringsfriheden i Danmark – og at forklare de regler og love, som regulerer ytringsfriheden.
Emner

Det danske mediebillede

De danske medier er en mangfoldig og broget forsamling, der driver formidling på mange forskellige platforme som papir, tv, radio og internet.

Debat Må man tegne Muhammed?

Aldrig tidligere har en dansk artikel med tilhørende tegninger haft så stor effekt, som da Jyllands-Posten besluttede at trykke 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed.
Bolig
Dansk møbeldesign skifter gear og vender tilbage til håndværket
I en tid, hvor flere velrenommerede møbelproducenter har sendt produktionen på udenlandske hænder, rejser en underskov af danske møbelproducenter sig med håndværket i centrum og produktionen i Danmark. 
Se flere
Test: Giver en trådløs pladespiller nogen mening?
I vores tech-hoveder sker der en kortslutning, når vi møder begrebet ”trådløs pladespiller”. Men har en Bluetooth-pladespiller som Sonys nye alligevel en berettigelse? 
Se flere
Viden
Forskere: Husk biodiversiteten under klimakampen
Vi vil plante skov og begrænse landbrug på tørvejorde - men hvis vi skal redde verden, skal vi også tænke biodiversitet og verdensmål ind, bemærker en række forskere. 
Se flere