<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Om skoleprojektet

Årets Mediekonkurrence er nu i gang

Elever fra 6.-10. klasser fra hele landet sætter i løbet af de næste otte uger fokus på unges ret til at ytre sig, når de producerer deres helt egen avis ud fra emnet: ”Vi har ordet – unge har også ret”.
Se flere
Nyheder om uddannelse
13.06

Kronik: Såkaldte studier er ikke videnskab

Henrik B. Dynesen
Politikerne må ikke blande sig​ i videnskaben, siger forskerne. Det lyder som en selvfølge. Men politikerne gør ret i at bede universitetsrektorerne og ledelserne om at interessere sig for videnskabeligheden i det, der foregår på deres universiteter og institutter.
13.06

Debat: Det største i livet er ukontrollabelt

Thomas Gudbergsen
Kaster vi os begærligt over at ville begribe og kontrollere livet fuldt ud og kunne forklare hver en detalje, glider dets storhed og mysterie ud mellem fingrene på os.
11.06

Kronik: Det akademiske niveau bliver smadret af udflytning

Dogukan Jesper Gür
Regeringens planer om at udflytte videregående uddannelser vil smadre det akademiske miljø i Danmark. Og unge flytter ikke kun til de store byer for at få en uddannelse. De vil dertil for at få netværk og blive udfordret.
10.06

Det er i sandhed langt ude: Ungdommen skal betale for regeringens udflytningsplaner

Rasmus Pilegaard Petersen
Regeringens nye udspil vil få alvorlige konsekvenser for kvaliteten på de danske uddannelser, trivslen blandt de studerende og Danmarks evne til at uddanne de kandidater, som samfundet og fremtiden kalder på.
08.06

Debat: Danmark har brug for forskere i den offentlige debat. Derfor er det et kæmpe problem, hvis politikerne skræmmer dem væk

Maja Horst
Samfundet har brug for, at forskere blander sig i den offentlige debat og kvalificerer den. Og forskerne har brug for samfundet, så forskning ikke bliver noget, der foregår i en osteklokke. Derfor er det dybt problematisk, hvis debatten om politisk aktivisme får forskerne til at tie i offentligheden.
08.06

Kronik: Det tager tid at opbygge levedygtige studiemiljøer. Men det er værd at vente på

Jan Magnussen, Villy Søgaard, Jørgen Jespersen, Niels Vestergaard
Retningen er givet med regeringens ambitiøse udspil om udflytning af uddannelser. Det afspejler et ønske om at vende mange års centralisering. Måske er tiden inde til at udskifte “den rådne banan” med en mere spiselig.
Mere
Projekt Det frie ord

Det fulde overblik: Det frie ord

Jyllands-Postens undervisningsprojekt ”Det frie ord” er et gratis tilbud til folkeskoler, gymnasiale uddannelser og sprogcentre. Projektet har til formål at gøre rede for den historiske udvikling af ytringsfriheden i Danmark – og at forklare de regler og love, som regulerer ytringsfriheden.
Emner

Det danske mediebillede

De danske medier er en mangfoldig og broget forsamling, der driver formidling på mange forskellige platforme som papir, tv, radio og internet.

Debat Må man tegne Muhammed?

Aldrig tidligere har en dansk artikel med tilhørende tegninger haft så stor effekt, som da Jyllands-Posten besluttede at trykke 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed.
Hårdfør og flot design, men: Man havde måske forventet mere lydmagi fra B&O
Besound Explore er skabt til at udstå alt det danske sommervejr har at byde os. En særdeles velkonstrueret udendørshøjttaler, som dog ikke leverer underværker på lydkvaliteten. 
Se flere