<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Om skoleprojektet

Årets Mediekonkurrence er nu i gang

Elever fra 6.-10. klasser fra hele landet sætter i løbet af de næste otte uger fokus på unges ret til at ytre sig, når de producerer deres helt egen avis ud fra emnet: ”Vi har ordet – unge har også ret”.
Se flere
Nyheder om uddannelse
13.07

Debat: Regeringens udflytning kan sagtens være en god idé

Kurt Wissendorf Møller
Produktionen af akademisk arbejdskraft er i dag så høj, at det for mange nyuddannede vil være mere attraktivt at finde arbejde uden for de store uddannelsesbyer i stedet for at leve af tilfældigt arbejde i storbyerne.
30.06

Debat: Er der ikke nogen, der har taget snakken med de studenter, inden de skrev den tekst bag på lastbilen?

Elin Winther
Tak til Kasper Hjulmand for på åben skærm at rose alle de små klubber derude og for at sige, at det er dem, vi spiller for, dem, vi vil være gode forbilleder for – i modsætning til de studenter, der kører rundt med nogle tekster på lastbilen, som de burde pille ned.
30.06

Debat: Jeg bytter gerne grundløn med en sygeplejerske

Knud Jensen
Det giver ikke mening kun at snakke om grundløn, det må være den samlede lønpakke, der vurderes på.
28.06

Kronik: Du kan sagtens blive en fremragende pædagog, selv om du har 12 i snit

Maria Kaare Petersson
Som tallene ser ud nu, er der simpelthen ikke nok uddannede pædagoger i fremtiden. Fordi pædagoguddannelsen står i skyggen af mere prestigefyldte uddannelser, når unge skal vælge deres fremtid.
25.06

Debat: AU og VIA: Vi er ikke storbyfikserede

Berit Eika, Gitte Sommer Harrits
Aarhus Universitet og VIA bidrager i forvejen til udvikling af hele Region Midtjylland, og man bør overveje yderligere udflytninger mere grundigt.
23.06

Debat: Forskere skal i dialog med politikerne i stedet for at være fornærmede

Thue Kjærhus
Universitetet er ikke en løsrevet autonom enhed i samfundet, men en institution, der skal indgå i en levende samtale med kritikerne, samtidig med at de har forskningsfrihed.
Mere
Projekt Det frie ord

Det fulde overblik: Det frie ord

Jyllands-Postens undervisningsprojekt ”Det frie ord” er et gratis tilbud til folkeskoler, gymnasiale uddannelser og sprogcentre. Projektet har til formål at gøre rede for den historiske udvikling af ytringsfriheden i Danmark – og at forklare de regler og love, som regulerer ytringsfriheden.
Emner

Det danske mediebillede

De danske medier er en mangfoldig og broget forsamling, der driver formidling på mange forskellige platforme som papir, tv, radio og internet.

Debat Må man tegne Muhammed?

Aldrig tidligere har en dansk artikel med tilhørende tegninger haft så stor effekt, som da Jyllands-Posten besluttede at trykke 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed.
På rejse igen Kvarner efter corona
Kroatiens hovederhverv, turisme, har været hårdt ramt af coronakrisen, men der er stor forskel på, hvordan destinationer og aktører i branchen er kommet igennem den. Vi har besøgt regionen Kvarner mellem Istrien og det nordlige Dalmatien. 
Se flere
Bolig
Skønhed og funktionalitet mødes i Lisbet Kaares kolonihave
Selvom man kun har en lillebitte have, kan man sagtens få noget fantastisk ud af de få kvadratmeter, og det er Lisbet Kaares kolonihave et dejligt eksempel på. 
Se flere
Stor test af robotplæneklippere
Med en robotplæneklipper kan du nyde sommeren uden slid og slæb i haven. Forskellen på markedets modeller er dog betydelig, og det er ikke altid størrelsen, der afgør ydeevnen. 
Se flere