<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Om skoleprojektet

Årets Mediekonkurrence er nu i gang

Elever fra 6.-10. klasser fra hele landet sætter i løbet af de næste otte uger fokus på unges ret til at ytre sig, når de producerer deres helt egen avis ud fra emnet: ”Vi har ordet – unge har også ret”.
Se flere
Nyheder om uddannelse
16.04

Debat: Det borgerlige Danmark mangler, at der er andre end Morten Messerschmidt til at tale om dannelse

Jesper Oehlenschläger
Selv krasbørstig kritik af manglende borgerlige værdiprojekter preller af i en grad, så man må spørge, om der er nogen voksne, der varetager visioner for det borgerlige Danmark.
02.04

Debat: Uddannelsen til lærer skal gentænkes og opgraderes

Mette Thiesen
Uddannelsen skal vare fem år, så niveauet svarer til en reel kandidatuddannelse som på universiteterne.
29.03

Debat: Mange tak for stabiliteten, Uni

Vibeke Holdt Serup
At man fra AU's ledelses side fravælger kampen for, at de studerende kan få blot en lille smag på forårssemesteret, til fordel for forudsigelighed, lyder lidt som dovenskab i unge øre.
25.03

Kronik: Lærerne bliver gjort til terapeuter i stedet for undervisere

Iben Benedikte Valentin Jensen
Hvis nye lærere bliver gode lærere, er det på trods af – og ikke på grund af – deres uddannelse. Det haster med at få en ny læreruddannelse, der ikke forveksler pædagogik med psykologi.
23.03

Kronik: Kloge hoveder er ikke nok. Danmark har også brug for flere kloge hænder

Lars Olsen
Myten om ”videnssamfundet” skabte et mere gymnasialt og akademisk uddannelsessystem. I dag erkendes det bredt, at Danmark er både videns- og produktionssamfund, men uddannelsessystemet er ikke fulgt med – og S-ministrene er løjerligt passive.
Mere
Projekt Det frie ord

Det fulde overblik: Det frie ord

Jyllands-Postens undervisningsprojekt ”Det frie ord” er et gratis tilbud til folkeskoler, gymnasiale uddannelser og sprogcentre. Projektet har til formål at gøre rede for den historiske udvikling af ytringsfriheden i Danmark – og at forklare de regler og love, som regulerer ytringsfriheden.
Emner

Det danske mediebillede

De danske medier er en mangfoldig og broget forsamling, der driver formidling på mange forskellige platforme som papir, tv, radio og internet.

Debat Må man tegne Muhammed?

Aldrig tidligere har en dansk artikel med tilhørende tegninger haft så stor effekt, som da Jyllands-Posten besluttede at trykke 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed.
Bolig
Tag på sanketur i blomsterbedet
Det er blevet populært at gå i skoven og samle svampe, bær og ramsløg. Men savner du et nyt pift til salatskålen, pynt til lagkagen eller en frisk smag til din te, så kan du også bare gå en runde i din egen have og lede efter spiselige blomster. 
Se flere
»Imponerende stor lyd«: Nu kan man endelig tage Sonos med på farten – og lyden skuffer bestemt ikke
Roam er den første ægte transportable højttaler fra Sonos. Den vejer næsten intet, streamer over både wi-fi og Bluetooth og tilpasser lyden til ethvert miljø. 
Se flere