<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Om skoleprojektet

Årets Mediekonkurrence er nu i gang

Elever fra 6.-10. klasser fra hele landet sætter i løbet af de næste otte uger fokus på unges ret til at ytre sig, når de producerer deres helt egen avis ud fra emnet: ”Vi har ordet – unge har også ret”.
Se flere
Nyheder om uddannelse
19.09

Kronik: Uddannelsesmilliarder falder på et tørt sted

Brian Mikkelsen
Den sociale arv er stigende, og det er stadig hver femte, som aldrig får en kompetencegivende uddannelse. Der er behov for en markant omstilling af vores uddannelser.
15.09

Drop det evige klynk: Virkeligheden kalder på evner

Maria Pryds, Kristijan Vukicevic
Med Pernille Rosenkrantz-Theil i spidsen har føle-føle-politik nemlig været i højsædet – fagligheden har det derimod været nemmere at slække på.
12.09

Debat: Jeg kan simpelthen ikke finde jobopslag, der efterlyser filosoffer

Lene Tronborg-Tholstorf
En forkælet indstilling til at ville realisere sig selv frem for alt – også selv om det resulterer i et brødløst studium – koster samfundet alt for dyrt.
10.09

Debat: Væk med computeren, og frem med blyanten

Peter Traulsen
Landets skoleelever laver i dag matematik på computeren, ikke på papir. Det er et problem.
Mere
Projekt Det frie ord

Det fulde overblik: Det frie ord

Jyllands-Postens undervisningsprojekt ”Det frie ord” er et gratis tilbud til folkeskoler, gymnasiale uddannelser og sprogcentre. Projektet har til formål at gøre rede for den historiske udvikling af ytringsfriheden i Danmark – og at forklare de regler og love, som regulerer ytringsfriheden.
Emner

Det danske mediebillede

De danske medier er en mangfoldig og broget forsamling, der driver formidling på mange forskellige platforme som papir, tv, radio og internet.

Debat Må man tegne Muhammed?

Aldrig tidligere har en dansk artikel med tilhørende tegninger haft så stor effekt, som da Jyllands-Posten besluttede at trykke 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed.
Biler
Ny elektrisk BMW: Leverer eksplosive Autobahn-egenskaber og naturstridige mellemaccelerationer
Til næste år kommer BMW i4. Første test af BMW’s nyeste elbil viser en rendyrket køremaskine, som viderefører mærkets køreglade DNA med bravour, og befinder sig godt i overhalingssporet på Autobahn. 
Se flere
Stjerneregn til ny iPhone: »Stort set perfekt«
Batterilevetiden, som har været en af iPhones største svagheder, er nu blandt dens største styrker, og der er samtidig sket enorme forbedringer i skærm og kamera. iPhone 13 Pro Max er en overordentlig god mobil. 
Se flere