<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Om skoleprojektet
Se flere
Nyheder om uddannelse
22.11

Debat: Folkeskolen lærer ikke unge, at praktiske fag er lige så værdifulde som boglige

Martin Uhrenholt Jensen, Jonas Uhrenholt Jensen
Akademiker og arbejder forenet i en fælles kamp for mere praksisfaglighed for alle i folkeskolen, sådan at både en akademiker og en arbejder i fremtiden kan bygge en sæbekassebil.
14.11

Debat: Drenge svigtes i uddannelsessystemet

Søren Brøgger Christensen
Med et desperat behov for uddannet arbejdskraft er det uforståeligt, at der intet gøres for at forhindre, at mere end 10 pct. af en årgang af mænd hvert år forsvinder ud af uddannelsessystemet.
07.11

Kronik: Kære politikere: Hav modet til at tale med os om kvaliteten i folkeskolen

Claus Hjortdal,
De kommende kommunale politikere har en enestående chance for at være med til at udvikle kvaliteten i folkeskolen. Men det kræver modet til at tænde for det lange lys, bakke op om skolens fagprofessionelle og gemme prestigeprojekterne.
01.11

Kronik: Hvis jeg var kommunalpolitiker,​ ville jeg interessere mig for manglen på overskud i skolen

Gordon Ørskov Madsen
Med aftalen om afskaffelse af nationale test er der tegn på, at vi er på vej væk fra beslutninger, der har været dikteret fra Christiansborg hen over hovedet på kommuner og lærere. Det er også på høje tid, at man samarbejder om skolen.
Mere
Projekt Det frie ord

Det fulde overblik: Det frie ord

Jyllands-Postens undervisningsprojekt ”Det frie ord” er et gratis tilbud til folkeskoler, gymnasiale uddannelser og sprogcentre. Projektet har til formål at gøre rede for den historiske udvikling af ytringsfriheden i Danmark – og at forklare de regler og love, som regulerer ytringsfriheden.
Emner

Det danske mediebillede

De danske medier er en mangfoldig og broget forsamling, der driver formidling på mange forskellige platforme som papir, tv, radio og internet.

Debat Må man tegne Muhammed?

Aldrig tidligere har en dansk artikel med tilhørende tegninger haft så stor effekt, som da Jyllands-Posten besluttede at trykke 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed.
Bolig
Lette opskrifter: Lav fortryllende juledekorationer i naturens materialer
Florist Lars Jon går mange ture i skoven, og allerede i foråret begynder han at samle materialer til sine juledekorationer. Vi bringer her et uddrag af bogen “Floristens jul”, hvor han deler sine yndlingsopskrifter på kranse, dekorationer og pynt. 
Se flere
Test af løbehjul: Nyt løbehjul er bevis på, at ikke alle løbehjul er usikre og ubehagelige at køre på
Segways nye topmodel inden for elløbehjul er bygget bundsolidt – med sikkerhed og komfort af højeste klasse. Tekniske finesser er der heldigvis heller ikke sparet på. 
Se flere
Viden
Forstoppelse, diarré og mavesmerter: Kroniske tarmsygdomme spreder sig i den vestlige verden
Flere og flere danskere har ondt i tarmen. En sygdom som Crohns er siden 1950’erne blevet stadig hyppigere og udgør i dag den almindeligste forklaring på kroniske sår og betændelse i tarmen. Hvordan kan det komme så vidt? Hvilken fjende er vi oppe imod? 
Se flere