Annonce
Politik

Færre får dispensation ved ansøgning om statsborgerskab

Der er markant forskel på, hvordan der dispenseres under borgerlig og centrumvenstreregering, siger ekspert.

Det er blevet sværere at få dansk statsborgerskab, hvis man har en langvarig funktionsnedsættelse som eksempelvis posttraumatisk stress.

Det viser en opgørelse, som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har sendt til Folketingets Indfødsretsudvalg.

Det skriver Dagbladet Information.

Ifølge opgørelsen fik udvalget i 2014 forelagt 1.419 sygdomssager. Heraf fik 1.375 dispensation fra eksempelvis sprogkravet og/eller indfødsretsprøve. Det svarer til 97 procent.

I år har der frem til september været 191 sager, hvoraf syv fik dispensation. Det svarer til en andel på fire procent.

Ifølge seniorforsker og ekspert i indfødsret Eva Ersbøll fra Institut for Menneskerettigheder viser det, at der er en markant forskel på, hvordan der dispenseres under en borgerlig og under en centrumvenstreregering.

- Jeg kender ikke til andre sagsområder, hvor borgernes retsstilling er så direkte afhængig af det gældende politiske flertal. Men det er ikke holdbart, siger hun til Information.

Enhedslistens indfødsretsordfører, Johanne Schmidt Nielsen, siger til avisen, at det er "rystende at se, at det er stort set umuligt at få dispensation, selv om man er syg".

Det er Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, dog helt uenig i.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Gavner Dansk Industri Danmark?

Anders Vistisen
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her