Politik

Blå blok er forarget over Levakovic-dom og vil stramme op

Konservative og Dansk Folkeparti vil stramme udvisningsreglerne. Regeringen ser på det efter sommeren.

"Danmark er til grin for egne penge", og "det er dybt tragisk", at den kriminelle Gimi Levakovic ikke udvises af Danmark.

Sådan lyder reaktionerne fra Dansk Folkeparti og Konservative, efter at Højesteret har afgjort, at den kroatiske statsborger kan få lov til at blive i Danmark.

Der er derfor grund til at stramme reglerne, lyder det.

- Det er dybt tragisk, at den mand ikke udvises af Danmark. Fordi der er tale om en person, der har begået grov form for kriminalitet stribevis af gange, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).

Han vil læse begrundelsen for dommen, så snart han har den, siger han videre.

Sigøjnerbossen Levakovic undgår at blive udvist af Danmark

De fem højesteretsdommere var enige om resultatet, lød det torsdag i retten ved domsafsigelsen.

Resultatet skyldes blandt andet hensynet til den dømtes familie. Gimi Levakovic har to mindreårige og to voksne børn her i landet.

Ved vurdering, af om udvisning skal ske, skal dommerne tage hensyn til blandt andet Den Europæiske Menneskerettighedskonvention om retten til et familieliv.

Levakovic er for nært knyttet til Danmark til udvisning

Inden han havde mulighed for at læse begrundelsen, skrev Konservatives formand Søren Pape Poulsen på det sociale medie Twitter, at "vi er til grin", hvis Danmark huser kriminelle typer som Levakovic.

- Jeg er meget overrasket og kalder justitsministeren i samråd for at spørge, hvilken lovændring der skal til for at udvise typer som Levakovic.

- Hvis de love, vi har i dag, ikke er nok til, at sådan en mand som ham kan blive udvist, så må vi lave love, der kan. Vi er til grin for vores egne penge i dette land, uddyber Søren Pape Poulsen.

Landsdommer: Politikere må godt reagere på Levakovic-dom

Det er dog udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) resortområde og ikke justitsministerens. Hun har tidligere adviseret, at en stramning er på vej.

I det nye folketingsår efter sommerferien vil hun fremsætte et forslag om at stramme reglerne.

Justitsminister Søren Pind (V) har dog også en klar holdning til dagens omstridte dom.

- Nå. Lad mig sige det ligeud. Det var en skam. Mildt sagt. Nu må vi se hvad vi kan gøre lovgivningsmæssigt, skriver Søren Pind på det sociale medie Twitter.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Donald Trumps første år

Morten Uhrskov Jensen
Mediernes behandling har været udsøgt ringe.

Blog: Plastik knap så fantastisk

Christel Schaldemose
Europa-Kommissionens længede ventede plastikstrategi kommer med langsigtede mål, men med her-og-nu-handlinger på størrelse med mikroplastik.
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her