*

Politik

Flygtningehjælp: Landsbyer vil skabe ghettoer

Flygtninge skal kun bo i særlige landsbyer, hvis andre muligheder er udtømte, siger Dansk Flygtningehjælp.

- Man skal ikke stræbe efter at skabe enklaver, altså en slags ghettoer. Det har vi forsøgt at modarbejde i flere år, og der er ingen grund til at forfølge den kurs, siger Andreas Kamm. Foto: Finn Fradnsen/Polfoto

Det skal udelukkende være en sidste nødløsning, hvis flygtninge fremover skal bo i flygtningelandsbyer.

Det siger generalsekretæren i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, efter at en alliance bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Konservative onsdag vil presse regeringen til at undersøge muligheden for flygtningelandsbyer.

- Man skal ikke stræbe efter at skabe enklaver, altså en slags ghettoer. Det har vi forsøgt at modarbejde i flere år, og der er ingen grund til at forfølge den kurs, siger Andreas Kamm til Ritzau.

Kommunerne kæmper med at finde boliger til de mange nytilkomne flygtninge, som har krav på en permanent bolig.

Og hvis flygtninge som en sidste løsning er nødsaget til flytte i særlige landsbyer, er det vigtigste for Andreas Kamm, at det kun bliver midlertidigt.

Hvad er smertegrænsen for, hvor længe flygtninge kan bo i flygtningelandsbyer?

- Det giver ingen mening at tale om, hvis man følger min argumentation om en midlertidig løsning. Man må gøre det så godt, man kan, for at få folk ind på boligmarkedet, siger Andreas Kamm.

KL: Flygtninge skal ikke klumpes sammen i landsbyer

- Landsbyer er ikke en løsning for den kommunale økonomi eller for integrationen, siger han videre.

Også i de hårdt trængte kommuner udebliver begejstringen for flygtningelandsbyer.

For selv om kommunerne har svært ved at finde boliger, mener formanden for Kommunernes Landsforening, KL, Martin Damm (V) ikke, at landsbyer er løsningen.

Venstre har selv ønsket at se nærmere på flygtningelandsbyer

- Vi taler om de mennesker, der har fået behandlet deres asylansøgning og som har fået at vide, at de skal blive her. Dem synes vi ikke, vi skal klumpe sammen i flygtningelandsbyer, siger han.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Rejs hjem, og byg dit land op

Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her