Politik

Politi efterlyser retningslinjer for flygtningesmykker

Regeringens lovforslag om beslaglæggelse af flygtninges smykker er mangelfuldt, mener det danske politi.

Politiforbundet formand, Claus Oxfeldt, frygter, at de manglende retningslinjer kan føre til uensartet håndtering af effekterne, hvilket i sidste ende vil skade både politifolkene og udlændingene. Arkivfoto: Jyllands-Posten

Rigspolitiet og Politiforbundet savner klarhed og retningslinjer, for hvordan politibetjentene skal vurdere og beslaglægge smykker fra flygtninge, der søger asyl i Danmark.

Det svarer ordensmagten i et høringssvar til lovforslaget om ændringen af udlændingeloven, der er fremsat af udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

En del af det omdiskuterede lovforslag handler om, at politiet skal visitere udlændinge og asylansøgere og ransage deres bagage for at lede efter penge og værdigenstande, som kan betale for deres ophold i Danmark.

DF: Nej til Støjbergs smykke-ændringer

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, skriver blandt andet i sit høringssvar, at "anvisningerne i selve lovforslaget, med hensyn til hvilke effekter som bør tages i bevaring med henblik på beslaglæggelse, og hvilke effekter som ikke kan gøres til genstand for beslaglæggelse, er ganske få".

Han frygter, at de manglende retningslinjer kan føre til uensartet håndtering af effekterne, hvilket i sidste ende vil skade både politifolkene og udlændingene.

Inger Støjbergs lovforslag har været stormomsust, siden det blev præsenteret i starten af december sidste år.

Senest har udlændinge- og integrationsministeren været nødt til at præsentere et ændringsforslag, der tredobler beløbsgrænsen, for hvornår politiet kan konfiskere penge.

I det oprindelige lovforslag lød det, at kontanter og værdigenstande under en beløbsgrænse på 3000 kroner er fritaget. Det har Inger Støjberg altså ændret til 10.000 kroner.

Ud over at hæve beløbsgrænsen, så udtager ændringerne i lovforslaget specifikt genstande med en særlig affektionsværdi - for eksempel vielsesringe.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Et kompromis mellem flygtningsynspunkter
Situationen omkring flygtninge med midlertidig opholdsstatus og deres adgang til at arbejde er tilsyneladende gået i hårdknude.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Et kompromis mellem flygtningsynspunkter

Situationen omkring flygtninge med midlertidig opholdsstatus og deres adgang til at arbejde er tilsyneladende gået i hårdknude.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her