Blå blok forhandler lavere bilafgifter

Et internt forhandlingsnotat fra Skatte- og Finansministerierne viser, at lavere registreringsafgifter er på bordet i forhandlingerne om en finanslov.

Artiklens øverste billede
»Det er en vigtig prioritet for os at få sænket registreringsafgiften. Det har gavnlige effekter og koster ikke særligt meget,« siger finansordfører Ole Birk Olesen (LA)

Mens forhandlingerne om næste års finanslov pågår, viser et internt forhandlingsnotat udarbejdet af henholdsvis Skatteministeriet og Finansministeriet, at en sænkelse af bilafgiften på større biler er en brik i forhandlingerne.

Regeringsnotatet viser således, at en reduktion af registreringsafgiften fra 180 pct. til 140 pct. af den afgiftspligtige værdi, der overstiger 82.800 kr., vil koste 475 mio. kr. i 2016, når man medregner, at lavere afgifter betyder køb af flere og større biler. På langt sigt falder provenutabet til 275 mio. kr. årligt.

Lavere registreringsafgifter er et hovedkrav fra Liberal Alliance til finansloven for 2016, og partiet håber, at lavere bilafgifter ender med at blive en realitet.

»Det er en vigtig prioritet for os at få sænket registreringsafgiften. Det har gavnlige effekter og koster ikke særligt meget,« siger finansordfører Ole Birk Olesen (LA), der dog ikke ønsker at kommentere de igangværende forhandlinger eller regeringens notater.

I notatet har regeringen udelukkende regnet på modeller, hvor man sænker registreringsafgiften på biler, der koster mere end knap 170.000 kr. – svarende til 82.800 plus en registreringsafgift på 105 pct. Det betyder, at »afgiftsnedsættelserne bliver størst for de dyreste biler«, hedder det i notatet.

Socialdemokraterne vil ikke kommentere beregninger, de ikke er blevet præsenteret for, mens SF mener, at det vil betyde et »sortere« Danmark.

»Nu skal folk åbenbart kunne købe en BMW eller en anden stor bil billigere, mod at vi skal skære yderligere i den borgernære velfærd. Det, synes jeg, er den forkerte prioritering,« siger finansordfører Jonas Dahl (SF).

Dansk Folkeparti er åben over for en lavere registreringsafgift.

Finansministeren vil ikke kommentere igangværende forhandlinger, men Venstres finansordfører, Jacob Jensen, siger:

»Der er rigtig mange brikker på bordet i forhandlingerne om finansloven, men jeg vil hverken af- eller bekræfte enkelte elementer.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.