Messerschmidt svarer tidligere partifælle igen: En forvirret sjæl

DF’s Morten Messerschmidt er meget overrasket over kritikken fra Rikke Karlsson, der har meldt sig ud af partiet i protest.

Artiklens øverste billede
Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt (DF) svarer nu hårdt igen, efter at hans nu tidligere partifælle Rikke Karlsson tirsdag morgen udsendte en pressemeddelelse, hvor hun bekendtgjorde, at hun havde meldt sig ud af partiet i protest mod ikke at kunne få indsigt i, hvad de europæiske partiorganisationer Meld og Feld - som Dansk Folkeparti er tilknyttet - har brugt sine penge på. Oplysninger, som hun skriver, at hun gentagne gang har bedt Messerschmidt om, men som hun »er blevet afvist.«

Man sidder tilbage med et indtryk af en lidt forvirret sjæl, der ikke har kunnet finde ud af hvordan tingene fungerer

Morten Messerschmidt (DF)

»Og hvis hun antyder, at jeg ikke har spillet med åbne kort, så synes jeg hun skal sige det noget klarere, for så vil jeg gerne høre det og overveje, hvordan de anklager skal håndteres bedst.«

Morten Messerschmidt fortæller, at han senere i dag havde en aftale med Rikke Karlsson om at mødes i Bruxelles, og at morgenens udmelding derfor kommer helt bag på ham.

»Jeg synes det er svært at blive rigtig klog på. Grundlæggende synes jeg man sidder tilbage med et indtryk af en lidt forvirret sjæl, der ikke har kunnet finde ud af hvordan tingene fungerer. Jeg har prøvet, når hun har spurgt, at give hende de oplysninger, som hun har bedt om,« siger han og fortsætter.

»Det er altså ikke mere end en uge siden, at jeg sad med hende til en hyggelig middag i Strassbourg med Jørn (Dohrmann, også DF-medlem af Europa-Parlamentet) og nogle af vores ansatte, hvor vi talte om alt muligt. Det var hyggeligt. Og så vågner jeg op til den her besked. Det er temmelig overraskende.«

Hun skriver, at hun har bedt dig om oplysninger og er blevet afvist. Er det korrekt?

»Nej. Det, jeg har sagt til hende er, at hun kan få fuld adgang til alting, når budgetåret er overstået. Vi har Ernst & Young til at lave vores regnskaber, og de tidligere års regnskaber er frit tilgængelige, og det har jeg gennemgået med hende, så hun har kunnet se at vi hvert eneste år har fået anmærkningsfrie godkendelser. Men det er klart, at 2015-regnskabet, som er det år, hvor hun har skrevet under, jo først er tilgængeligt, når året er gået, og derfor vil alle jo først kunne få den revisionspåtegning i begyndelsen af det nye år. Så det, jeg i stedet har gjort, er summarisk at forklare hende, hvad de penge er blevet brugt på. Og det har blandt andet været til en kampagne i forhold til social dumping, et møde om terrorsituationen i Europa – den slags politiske aktiviteter.«

Hvordan har dit forhold til Rikke Karlsson været?

»Hun har nok haft lidt svært ved at falde til i arbejdet i Europa-Parlamentet. Og derfor har jeg forsøgt at være tæt på hende og hjælpe hende. Hun har haft svært ved at kunne overskue arbejdet i Europa-Parlamentet, og det er selvfølgelig altid ærgerligt, hvis folk ikke falder på rette hylde.«

Det er ikke første gang, at Dansk Folkeparti mister et parlamentsmedlem midt i en valgperiode. I 2011 meldte Anna Rosbach sig ud.

Morten Messerschmidt, er der noget du gør galt, siden endnu en nu melder sig ud?

»Det skal jeg ikke kunne afvise, men jeg har svært ved at se, hvad det i givet fald skulle være.«

Med Rikke Karlssons beslutning er Dansk Folkeparti nu reduceret til tre medlemmer af Europa-Parlamentet, men Messerschmidt frygter ikke, at det vil få store konsekvenser for partiets indflydelse i Bruxelles.

»Jeg kan ikke forestille mig, at det kommer til at betyde det store. Man kan sige, at det har været lidt svært at få øje på Rikkes arbejde det forgangne år, så jeg tror det vil have en minimal indflydelse.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.