Disse politiske profiler er ude

Flere markante profiler og toppolitikere er røget ud af Folketinget. Få overblikket over dem alle her.

Folketingsvalget er endt som en stemmemæssig mavepuster for en række markante politiske profiler. I takt med at stemmetallene tikker ind samler vi navnene på listen her:

Valgresultatet: Se hvem der er valgt til folketinget - og klik dig rundt i landet og se, hvem der blev i storkredsene

Manu Sareen (R)

Det Radikales Venstres socialminister Manu Sareen taber slaget om det ene radikale mandat i København til den tidligere SF'er Ida Auken.

"Jeg er selvsagt ked af, at det ikke lykkedes denne gang. Men jeg er taknemmelig for mine 13 år i dansk politik og den store opbakning, I har givet mig undervejs," skriver han på Facebook og understreger spøgefuldt, at han ikke har planer om at åbne en kiosk.

Manu Sareen har været minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold siden februar 2014. Han træder nu helt ud af politik, oplyser han.

Lars Barfoed (K): 

Den tidligere Konservative partiformand Lars Barfoed må efter 14 år i Folketinget se sig om efter et nyt arbejde. Ved dette valg var Barfoed ikke som tidligere opstillet i Nordsjælland, men i stedet i den konservative højborg Frederiksberg. Her lykkedes det ham ikke at få et mandat.

Lars Barfoed har ud over partiformand også været transportminister, familie- og forbrugerminister og justitsminister.

Rasmus Helveg (R):

De Radikales klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen var oppe mod partifællen Zenia Stampe i Sjællands storkreds. Grundet partiets markante tilbagegang er der kun plads til den ene. Og her trak Zenia Stampe det længste strå.

"Jeg har tabt mit mandat på Sjælland, ser det ud til. Ærgerligt. Tak til alle der hjalp undervejs," skriver Helveg Petersen på Twitter.

Med hans exit slutter en æra i dansk politik. Næsten uafbrudt siden 1964 har der nemlig siddet et medlem af Helveg-familien i Folketinget.

Peter Christensen (V):

Venstres finansordfører, chefforhandler og tidligere skatteminister Peter Christensen, er ude af Folketinget efter et voldsomt fald i det personlige stemmetal. Han meddeler selv, at han ikke er blevet valgt i Sydjylland, hvor han var opstillet i Aabenraa-kredsen. Selv peger han på Dansk Folkepartis markante fremgang i regionen, som en forklaring på, at han mister sin plads i Folketinget.

"Venstre har fået en røvfuld af Dansk Folkeparti – og det har jeg også," skriver han på Facebook.

Heller ikke den forventede ministerkandidat Martin Geertsen (V) opnåede nok stemmer til at beholde sit folketingsmandat.

Carsten Hansen (S)

På Fyn er Socialdemokraternes minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, ude af Folketinget. Han må højst overraskende se sig slået af partifællen Julie Skovsby. Hansens personlige stemmetal er gået markant tilbage i forhold til sidste valg, og han formår kun at blive Socialdemokraternes nr. 6 på Fyn efter blandt andre Dan Jørgensen, Trine Bramsen og Jan Johansen.

"Fynboerne har haft et stærkt hold at vælge imellem," siger en ærgerlig Carsten Hansen til TV 2 News og peger på sagen om lukningen af akutmodtagelsen i Svendborg som det, der har kostet ham taburetten.

Med Hansens farvel til Folketinget skal den socialdemokratiske kaffeklub "Rustbankerne" have ny leder.

Annette Vilhelmsen (SF)

SF's tidligere formand Annette Vilhelmsen er færdig som folketingspolitiker. Det nervepirrende duel om det fynske SF-mandat er faldet ud til fordel for Karsten Hønge - også kaldet "vikaren fra Helvede" på grund af hans meget aktive rolle under Dong-sagen, der førte til at SF trådte ud af Thornings regering. Karsten Hønge slår Vilhelmsen med få hundrede stemmer.

Özlem Cekic (SF)

SF's profilerede sundhedsordfører Özlem Sara Cekic lå i direkte kamp med partiformanden Pia Olsen Dyhr om SF's enlige mandat i Københavns Storkreds. En kamp som Özlem Cekic tabte. På Facebook opfordrer hun til at flere bygger bro i det danske samfund.

"Ligeså meget som nogen frygter DFs menneskesyn, ligeså meget frygter mange, der har sat deres kryds på DF, indvandrere og flygtninge. Begge grupper dæmoniserer hinanden," skriver hun og lover at hun vil fortsætte sit arbejde som brobygger.

SF's profilerede sundhedsordfører Özlem Sara Cekic lå i direkte kamp med partiformanden Pia Olsen Dyhr om SF's enlige mandat i Københavns Storkreds. Pia Olsen Dyhr har ifølge TV 2 News trukket det længste strå, selvom alle stemmerne endnu ikke er talt op.

De blev heller ikke genvalgt:

Ole Hækkerup (S)

Martin Geertsen (V) Læs mere her.

Tina Nedergaard (V)

Mads Rørvig (V)

Jakob Engel-Schmidt (V)

Steen Gade (SF) Læs mere her.

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)

Camilla Hersom (R)

Thyra Frank (LA)

Rosa Lund (Ø)

Mike Legarth (K)

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.