Annonce
Politik

Mobbeforsker: Jeg advarede mod Venstres forældrejagt

Der er intet belæg for at gå efter mobbernes forældre, siger ekspert. Hun frarådede Venstre at tage det med.

Venstre er på afveje, når partiet i sit udspil til at komme mobning til livs, foreslår, at straffe forældrene til børn, der mobber, økonomisk.

Det mener en af landets førende mobbeeksperter, Helle Rabøl.

- Venstre henvendte sig faktisk til mig for rådgivning, inden forslaget blev lagt frem, og jeg frarådede det, for vi kan ikke se, at der er en sammenhæng mellem børnenes opdragelse og mobbefrekvensen, siger hun.

- Det er populært at sende aben hjem til forældrene, men der er i hvert fald ikke i forskningen belæg for det, siger hun.

Faktisk er der ifølge Helle Rabøl en risiko for, at Venstres forslag tværtimod vil føje spot til skade.

- Jeg vurderer, at det ville være virke mod sin hensigt, fordi mange af stormobberne i forvejen er udsatte i forhold til skolen, siger hun.

Ifølge forskeren er mobberne ofte marginaliserede, bryder sig ikke om skolen og har negative forventninger til, hvad deres lærere synes om dem.

- Så de er allerede ramt. Og man vil ikke opnå andet end at ramme dem igen ved at ramme deres forældre, siger Helle Rabøl.

Professor Dorte Marie Søndergaard fra Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus Universitet har også kun hovedrysten til overs for Venstres forslag om at skære mobbernes forældre i børnechecken.

- Jeg ved ikke, hvor de får sådan noget fra, men det vil i hvert fald ikke hjælpe på mobningen, siger hun.

I stedet for at straffe forældrene bør skolerne ifølge Dorte Marie Søndergaard se mere indad for at løse mobbeproblematikken.

- Mobning på skoler kommer af en dårlig kultur og omgangsform, både børnene imellem og de voksne imellem, siger hun og fortsætter:

- Man kan ikke straffe og kontrollere sig ud af mobning - man er nødt til at intervenere i den kultur, der producerer mobningen.

Venstre fremlagde fredag sit udspil til nye tiltag mod mobning, der samlet indeholder syv konkrete forslag.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kvinde æresdræbt d. 9. september i Århus

Jaleh Tavakoli
Et menneske må være dydig og have ære. Et menneske lever for sin dyd/ære. Kvinder med dårligt blod [af familier der lever uden ære] skal holde sig væk. Kvinder som dig.

Blog: Bryd med bankernes magt, split dem op

Signe Munk
Får vi ikke stækket bankernes magt i samfundsøkonomien, så bliver det fællesskabet, som holder for, når det går galt.

Blog: S bremser dansk økonomi med myter

Morten Løkkegaard
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at det er forkert.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her