Socialdemokrat gik imod partilinjen og mistede syv poster

Jan Johansen er ikke længere Socialdemokratiets talsperson på syv områder inden for arbejdsmarkedspolitikken.

Artiklens øverste billede
Jan Johansen (S)

Det får store konsekvenser for socialdemokraten Jan Johansen, at han i sidste uge gik mod partilinjen og stemte ja til et beslutningsforslag på dagpengeområdet fra Enhedslisten.

Han er nemlig blevet frataget syv ansvarsområder inden for arbejdsmarkedspolitikken. Det bekræfter arbejdsmarkedsordfører Lennart Damsbo-Andersen (S) over for Politiken.

Jan Johansen var frem til onsdag i sidste uge talsperson for pension, seniorpolitik, arbejdsmarkedspension, efterløn, førtidspension, fleksjob og revalidering.

Socialdemokratiets gruppeformand, Leif Lahn Jensen, er efter eget udsagn ikke bekendt med, at Jan Johansens soloridt skulle have fået nogle konsekvenser for politikerens arbejde, siger han til Politiken.

- Det er sygt, at man herindefra lovgiver mod mobberi og på samme tid har så syg en kultur.

Jan Johansen (S)

Siden Jan Johansen gik mod partilinjen sidste tirsdag, har han mærket, at der er "rigtig koldt nogle steder på Christiansborg." Det gav han udtryk for lørdag i Fyens Stiftstidende.

- Det er sygt, at man herindefra lovgiver mod mobberi og på samme tid har så syg en kultur, sagde Jan Johansen.

Både han og kolleger fra andre partier har tidligere oplevet, hvordan partitoppen stiller med "tæskehold", hvis man træder uden for den linje, der er lagt af ledelsen. Det, mener han, er paradoksalt.

- Den kultur, man har på Christiansborg, når nogle træder ved siden af, er fuldstændig vanvittig. Så står der et tæskehold klar til at banke dem på plads, sagde Jan Johansen lørdag.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen