• For abonnenter

DF’ere truer med at bryde ud, hvis Morten Messerschmidt vinder

Marie Krarup (DF) taler åbent om at forlade partiet, hvis Morten Messerschmidt bliver formand. Flere folketingsmedlemmer går med samme tanker. Partiet risikerer at blive spaltet i to, mens Krarup sætter navn på en mulig samlingsfigur for et nyt projekt.

Artiklens øverste billede
DF-profilen Marie Krarup truer med et exit fra DF, hvis Morten Messerschmidt sætter sig i formandsstolen. Og fortæller, at andre kan følge trop. Her ses Morten Messerschmidt og Marie Krarup i samtale ved partiets sommergruppemøde i Sønderborg i august 2020. Arkivfoto: Ernst van Norde

Den har ulmet i månedsvis.

Mange vil endda sige, at de første slag allerede har fundet sted.

Men borgerkrigen i Dansk Folkeparti når nu helt nye og dramatiske højder, netop som formandsvalgkampen i partiet går ind i sin afgørende fase.

En fløj i partiets folketingsgruppe overvejer decideret at bryde ud og forlade Dansk Folkeparti, hvis partiets nuværende næstformand, Morten Messerschmidt, trækker det længste strå og bliver ny formand på partiets ekstraordinære årsmøde den 23. januar.

Dermed kan partiet spalte sig i to – ligesom man så det, da uroen i Alternativet førte til, at en stor del af folketingsgruppen forlod partiet, da Josephine Fock i 2020 blev formand.

Hvis Morten Messerschmidt bliver formand, er der en mulighed for, at den del af folketingsgruppen, som ikke mener, at det er en god idé, kan danne et nyt parti.

Marie Krarup (DF)

Det er DF-profilen Marie Krarup, der nu åbent truer med et exit fra partiet, hvis Morten Messerschmidt sætter sig i formandsstolen. Og fortæller, at andre kan følge trop:

»Hvis Morten Messerschmidt bliver formand, er der en mulighed for, at den del af folketingsgruppen, som ikke mener, at det er en god idé, kan danne et nyt parti,« siger hun til Jyllands-Posten.

Du taler simpelthen om et udbrud fra Dansk Folkeparti, hvis Morten Messerschmidt bliver valgt til formand?

»Ja, det mener jeg er en reel mulighed,« siger Marie Krarup, der blandt andet er integrationsordfører i Dansk Folkeparti og har siddet i Folketinget for partiet i 10 år.

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen