• For abonnenter

Medlemmer af Epidemiudvalget kritiserer regeringen efter hurtige mundbinds-beslutninger

Fredag eftermiddag fik Folketingets Epidemiudvalg seks timer til at tage stilling til tre bekendtgørelser fra regeringen om nye krav af mundbind. En unfair behandling og al for kort svarfrist, lyder kritikken fra flere udvalgsmedlemmer. Astrid Krag endte med et nederlag.

Artiklens øverste billede
Liselott Blixt (DF) ankommer til møde i Epidemiudvalget torsdag. Fredag fik udvalget uden varsel fremlagt tre bekendtgørelser af Regeringen, som ellers var tiltænkt at skulle drøftes i starten af næste uge. Udvalget fik seks timer til at tage stilling, ellers ville deres stemme automatisk blive regnet for værende "ikke imod". Det vækker skarp kritik hos DF, der kalder fremgangsmåden for unfair. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix)

Egentlig skulle Folketingets Epidemiudvalg efter Liselott Blixts (DF) opfattelse først mødes i starten af næste uge for at tage stilling til tre bekendtgørelser fra regeringen, der skulle munde ud i nye krav om mundbind i detailsektoren, ældreplejen og den kollektive transport.

Men fredag eftermiddag midt i en julefrokost i Hedeland begyndte sms’erne at tikke ind på hendes telefon fra andre medlemmer af Epidimiudvalget.

Udvalget havde fredag kl. 16 fået til

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen