Thulesen Dahl glæder sig over ny lydfil i Messerschmidt-sag

DF's gruppeformand, Peter Skaarup, står ved sine udsagn i byretten, der var centrale i Messerschmidt-sagen.

Artiklens øverste billede
DF-formand Kristian Thulesen Dahl afviser at have kendt til en hidtil ukendt lydfil, som relaterer sig til Meld og Feld-sagen med Morten Messerschmidt i centrum. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det glæder formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, at der er kommet nye oplysninger frem i sagen mod hans partifælle, partiets næstformand Morten Messerschmidt. Det siger han til Berlingske.

Mediet kunne torsdag bringe en lydfil, som potentielt kan kaste et mere positivt skær over næstformandens forklaringer i byretten i Lyngby i den meget omtalte Meld og Feld-sag.

- Det er supergodt, hvis der kan komme nye oplysninger frem i sagen, som kan bidrage til, at sagen kan få et andet resultat i landsretten end i byretten, siger Thulesen Dahl til Berlingske.

- Det ærgrer mig lidt, at oplysningerne ikke er indgået under sagen ved byretten. Men så er det jo godt, at sagen er anket til landsretten, så det kan indgå i landsretssagen, lyder det fra formanden.

Over for Berlingske afviser Kristian Thulesen Dahl at have kendt til lydfilen, da han vidnede i byretten.

I sagen blev Messerschmidt for knap to uger siden dømt skyldig i svig med EU-midler samt dokumentfalsk. Han blev idømt seks måneders betinget fængsel.

På lydfilen, der skulle være optaget på partiets sommergruppemøde i 2015, kan man høre Messerschmidt referere til afholdelsen af det EU-seminar, der har været centralt i sagen mod ham.

- Og som I vil vide: I går var vi jo til EU-seminar – ligesom vi var sidste år – organiseret af vores europæiske parti, siger han på lydfilen.

På optagelsen kan man også høre partiets gruppeformand Peter Skaarup, hvis vidnesudsagn i retssagen blev afgørende. Her afviste han at have haft et EU-seminar ”på tapetet” under sommergruppemødet.

Og det udsagn holder Peter Skaarup fredag fast i - trods den lydfil, der er kommet frem:

- Jeg står ved det, som jeg har sagt i byretten, siger Peter Skaarup til TV 2.

- Men jeg synes selvfølgelig, at det er godt, hvis der kommer oplysninger frem, der kan føre til et andet resultat i Landsretten, lyder det.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen