Mette Reissmann har meldt sig som S-kandidat til posten som Københavns næste overborgmester

Den 57-årige Mette Reissmann har taget beslutningen med en »stærk opbakning« fra bestyrelsen i sin kreds.

Artiklens øverste billede
Valbykredsen, hvor Mette Reissmann er opstillet, skal mandag formalisere hendes kandidatur på en ekstraordinær generalforsamling. Foto: Stine Tidsvilde

Det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Mette Reissmann har som den første meldt ud, at hun går efter at blive partiets kandidat til overborgmesterposten i Københavns Kommune.

Den 57-årige Mette Reissmann har taget beslutningen med en »stærk opbakning« fra bestyrelsen i sin kreds, Valbykredsen, fortæller hun.

»Det er en beslutning, jeg har taget efter utallige opfordringer, og en beslutning, som ligger i naturlig forlængelse af, at jeg i forvejen er kredsens spidskandidat til Borgerrepræsentationen,« siger hun.

Mette Reissmann sad i Folketinget fra 2011 til 2019. På trods af 3.779 personlige stemmer, hvilket var en fremgang i forhold til det forrige valg, måtte hun forlade Folketinget efter en tilbagegang til partiet i storkredsen.

Hun har tidligere siddet i Borgerrepræsentationen i København, er medlem af Det Etiske Råd og er også kendt fra en rolle som vært på TV3-programmet "Luksusfælden". Hun går til valg på mærkesagerne "Børn, bæredygtighed, boliger, business og bredt samarbejde".

»Københavns erhvervsliv er i knæ efter coronakrisen, og det ser jeg som en vigtig opgave at få genoprettet,« siger hun og peger samtidig på børneområdet og de københavnske institutioner og folkeskoler som et af hendes fokusområder.

Københavns fungerende overborgmester hedder Lars Weiss. Han blev valgt som afløser for Frank Jensen, der er trådt tilbage efter en række sager om krænkelser, som Mette Reissmann kalder »ulykkelige«.

Hvis hun bliver valgt som overborgmester, vil den 57-årige socialdemokrat i samarbejde med andre relevante personer formulere nogle rammer, der sikrer, at der bliver taget ordentlig hånd om eventuelle lignende sager, der måtte dukke op, fortæller hun.

Kommunalvalget finder sted den 16. november 2021.

Valbykredsen skal mandag formalisere hendes kandidatur på en ekstraordinær generalforsamling.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen