Svømmehaller, legelande og træningscentre står til at åbne på mandag

Alle indendørs idræts- og fritidsaktiviteter skal genåbne på mandag, lyder det i et udkast fra Kulturministeriet.

Artiklens øverste billede
Hvis det står til regeringen, bliver det allerede fra mandag muligt at besøge svømmehallen. Arkivfoto: Finn Frandsen

Efter alt at dømme bliver det allerede fra mandag igen muligt for danskerne at springe fra femmetervippen i svømmehallen og slide med håndvægtene i træningscenteret.

Regeringen lægger nemlig op til, at alle indendørs idrætsfaciliteter, som ikke allerede er omfattet af genåbningen, åbner den 8. juni som en del af genåbningens fase 3.

Det fremgår af et udkast til et notat udarbejdet af Kulturministeriet, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Her lyder det, at man ønsker at »genåbne alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre«. Alle indendørs træningsfaciliteter har været lukket siden marts.

Idræts- og foreningslivet bløder, så det er lykkeligt, at det er nået hertil nu

Orla Østerby, idrætsordfører, De Konservative

Oplægget blev sendt ud fra Kulturministeriet til partierne fredag aften og skal forhandles endeligt på plads i denne weekend.

Ifølge udkastet bliver det i høj grad op til idrætslivet selv at udarbejde de konkrete sundhedsmæssige retningslinjer for genåbningen, så længe det sker på baggrund af »sundhedsmyndighedernes generelle retningslinjer«.

Det har Sundhedsstyrelsen ifølge notatet vurderet, og det betyder, at der fortsat vil »gælde retningslinjer vedrørende afstand og hygiejne mv.«

»Vi er helt klar«

Hos landets fitnesscentre holder man vejret. Fitnesscentrene stod oprindeligt til først at genåbne ved fase 4 i august, men branchen håber, at den kommer med allerede nu.

»Selvfølgelig håber vi på det. For 14 dage siden blev det meldt ud, at der skulle laves en samlet plan for genåbningen af indendørs idræt. Siden har vi afleveret tal til brug for beregninger af smittetrykket, fremlagt retningslinjer for genåbning og været i dialog med Kulturministeriet og politikere. Vi er helt klar til at genåbne,« siger Morten Brustad, der er branchedirektør i Dansk Fitness og Helse Organisation, som organiserer 938 private fitnesscentre.

Brug for afklaring

Landets idrætsorganisationer har længe presset på for at få den indendørs idræt med.

»Vi har stadig brug for afklaring på blandt andet indendørs aktiviteter, og om det bliver muligt at kunne være indenfor og lave idrætsaktiviteter,« siger Charlotte Bach Thomassen, der er formand for DGI.

Hos Aarhus Padeltennis, der er et indendørs center med seks baner af den hastigt voksende sport padeltennis, en blanding af tennis og squash, gør man klar til genåbning på mandag, selv om den endelige bekræftelse ikke er kommet endnu.

»Vi åbner op igen den 8. juni – book allerede dine baner nu,« står der således på Aarhus Padeltennis’ hjemmeside.

Centeret har været lukket siden den 17. marts i lighed med badmintonhaller, gymnastikhaller og håndboldhaller.

Ejeren af Aarhus Padeltennis, Bjørn Eppler, føler sig sikker på, at han kan åbne porten mandag morgen kl. 05.30. Der er allerede booket baner i løbet af mandagen.

»Jeg føler mig overbevist om, at vi åbner på mandag. I forbindelse med den seneste plan for genåbning sagde regeringen, at der ville blive åbnet op for indendørs idræt den 8. juni. Medmindre smittetrykket var steget. Men da det ikke er sket, er jeg sikker på, at det løfte bliver indfriet. Vi er helt klar til at åbne og har allerede åbnet for bookinger,« siger Bjørn Eppler.

Partier er positive

På Christiansborg er der blandt flere af partierne opbakning til genåbningsforslaget.

SF’s idrætsordfører, Charlotte Broman Mølbæk, bakker grundlæggende op om forslaget om at åbne indendørs idrætsfaciliteter, men ønsker at udarbejde mere specifikke sundhedsretningslinjer.

»Jeg har tillid til, at foreningerne og klubber godt selv kan finde de bedste løsninger, for det er sjældent os politikere, der er klogest til det. Men som parti er vi optaget af at tage et ansvar på os for at sikre sikkerheden. Derfor har jeg bedt om mere viden om retningslinjerne – eksempelvis i sportsgrene med meget fysisk kontakt,« fortæller hun og oplyser, at partierne har indtil klokken 20 i aften til at komme med bemærkninger til regeringens udspil.

Hos Venstres idrætsordfører, Stén Knuth, er der tilfredshed med udspillet fra Kulturministeriet.

»Jeg er meget tilfreds med det udkast, vi har modtaget, og vi har en positiv tilgang til det,« siger han.

De Konservatives idrætsordfører, Orla Østerby, udtrykker ligeledes begejstring for regeringens ønske om at genåbne det indendørs idrætsliv.

»Idræts- og foreningslivet bløder, så det er lykkeligt, at det er nået hertil nu. Det er godt for alle aldersgrupper, at man nu kan komme til at røre sig igen,« fortæller Orla Østerby og fastslår, at De Konservative bakker op om genåbningen, som de er »helt trygge ved«.

Regeringen havde allerede i forbindelse med fase 2 af genåbningen forpligtet sig til at finde en plan for idrætten inden 8. juni.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.