Jakob Ellemann: Den interne kritik i blå blok er gået for vidt

Venstres formand mener, at partierne i den »blå familie« skal holde op med at fortælle, hvad han og Venstre skal mene om velfærd og udlændinge.

Artiklens øverste billede
Jakob Ellemann-Jensen blev formand for Venstre den 21. september i år. Flere af de borgerlige partier har siden rettet kritik mod Venstre.

Efter tre måneder på posten kræver Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, at de andre partier i blå blok dropper kritikken af Venstre og lader være med at blande sig i, hvordan han og Venstre agerer.

»Andre vil gerne gøre sig til herre over, hvad Venstre mener. Det skal de lade være med,« siger Jakob Ellemann-Jensen.

Flere af de borgerlige partier har efterlyst en tydeligere profil fra Venstres nye formand. De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har krævet, at Venstre dropper partiets »velfærdsløfte« om at tilføre den offentlige sektor milliarder de kommende år. Og senest har DF-formand Kristian Thulesen Dahl i Berlingske udtalt en bekymring for, at Ellemann vil føre en mere lempelig udlændingepolitik.

Vi er bekymrede på det borgerlige Danmarks vegne, hvis politikken skal være, at hele det økonomiske råderum skal bruges på en endnu større offentlig sektor.

Søren Pape Poulsen (K), partiformand

»Hvis nu vi hver især passer vores egen kiosk, så kan det være, at vi vil have større succes,« siger Ellemann-Jensen.

Han fastholder, at Venstre med ham ved roret står fast på Lars Løkke Rasmussens (V) velfærdsløfte, skattestoppet, men ikke skattelettelser og en »fast og fair udlændingepolitik«.

Ellemann sammenligner den nuværende situation i blå blok med 1980’ernes fragmentering på den yderste venstrefløj, og han afviser, at der kan og skal skabes en samlet, fælles platform i blå blok frem mod næste valg.

»Vi skal ikke være bange for at mene noget forskelligt,« siger han.

Kristian Thulesen Dahl støtter, at »hvert parti byder sig til med sine egne varer«, men mener, at uklarheden om udlændingepolitikken i Venstre er en særlig udfordring.

»Udlændingepolitik er afgørende for DF, og det er vigtigt, hvor Venstre står. Når Inger Støjberg udtaler ét og Jan E. Jørgensen noget andet, er det helt naturligt at spørge: Hvor er Venstre egentlig? Der bliver Ellemann nødt til at respektere, at der er en interesse for, hvem han bakker op,« siger han.

Søren Pape Poulsen kalder det »kun naturligt«, at partierne mener noget forskelligt, men han fastholder kritikken af Venstre:

»Hvis vores partier en dag skal finde sammen i en regering, er vi også nødt til at diskutere tingene med hinanden. Derfor siger vi også, at vi er bekymrede på det borgerlige Danmarks vegne, hvis politikken skal være, at hele det økonomiske råderum skal bruges på en endnu større offentlig sektor.«

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.