Thulesen Dahl om halvering: Så er vi godt kørende

Klapsalverne mindede om Messerschmidt-triumfen fra 2014, men dette års resultat ser ud til at stå i skarp kontrast for DF.

Artiklens øverste billede
DF-formand Kristian Thulesen Dahl gjorde hvad han kunne for at tegne et positivt billede af den vælgerlussing, som DF ifølge exitpolls ser ud til at få ved dette EP-valg. Foto: Stine Bidstrup

»Der sidder nogen rundt omkring og tænker; ”Har vi fået skovlen under Dansk Folkeparti? Er det lykkes os at få skovlen under Dansk Folkeparti?”«

»Til dem synes jeg bare, vi skal sige; Nej det er det ikke!«

At dømme ud fra klapsalverne og jubelråbene, da Dansk Folkepartis formand, Kristan Thulesen Dahl, tog ordet til partiets valgfest i Snapstinget på Christiansborg, skulle man tro, at partiet stod til at gå markant frem ved dette europaparlamentsvalg.

Sådan forholder det sig ikke, hvis man skal tro de første exitpolls fra DR og TV 2.

Begge prognoser forudser kraftig tilbagegang fra DF sammenlignet med seneste EP-valg i 2014, hvor daværende spidskandidat Morten Messerschmidt (DF) fik et historisk valgresultat, der sikrede fire pladser i parlamentet.

I år ser resultatet ud til at blive ét eller to mandater.

»Lad os se, hvad det ender på, når aftenen er omme,« sagde Thulesen Dahl og fortsatte:

»Hvis det lykkes os at få to mandater i EP, så er vi godt kørende. Så er det et godt ståsted for Dansk Folkeparti i den næste femårige periode.«

Han spekulerede i, at den store klimainteresse ved dette valg sammen med den kaotiske brexit-udvikling i Storbritannien har kostet DF stemmer.

Thulesen Dahl slog i stedet på tromme for DF’s mærkesager om grænsekontrol, mere selvbestemmelse og styr på indvandringspolitikken.

Forinden havde tidligere partiformand Pia Kjærsgaard da også mindet partifællerne om, at de skulle huske at klappe og hylde deres leder, når han ankom.

De egentlige valgresultater begynder først at komme efter kl. 23. Allerede nu ser valgdeltagelsen dog ud til at sætte rekord med en stemmedeltagelse på over 60 procent for første gang nogensinde, viser foreløbige prognoser.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen