Annonce
Politik

Danske ministre om kunstig intelligens: EU skal gå forrest

Kunstig intelligens har en stor fremtid, siger danske ministre. De ser gerne EU være frontløber på området.

EU planlægger større investeringer i kunstig intelligens, og det er den rigtige vej at gå, mener erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V).

Torsdag og fredag har de hver især været til møder med deres kolleger i EU. På møderne har kunstig intelligens blandt andet været på dagsordenen.

EU arbejder på en samlet indsats på området, hvilket skal bidrage til både vækst og jobskabelse.

Tommy Ahlers mener, at det er vigtigt, at EU vil øge investeringerne rettet mod kunstig intelligens.

- Det er et kapløb, som går utrolig hurtigt. Og der er vi endnu ikke på samme investeringsniveau i Europa, som de er i USA og Kina.

- Den opgave kan vi ikke løfte alene i Danmark. Derfor har jeg et ønske om, at vi får større fokus på det på europæisk plan, siger Tommy Ahlers.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov stemmer i.

- Det er en vigtig dagsorden. Vi tror, at det er et område, der er meget fremtid i. Derfor ser vi gerne Europa gå forrest, siger han.

Kunstig intelligens kan i store træk beskrives som teknologi, der handler om at få computere og robotter til at gøre ting, som normalt kun mennesker er i stand til.

Det handler altså om at få maskiner til at "tænke" selv.

USA investerer i øjeblikket omkring seks gange mere i kunstig intelligens end Europa.

Ifølge Tommy Ahlers er det vigtigt, at Europa ikke sakker bagud på området. Det gælder også i Danmark, hvor han vil have kunstig intelligens på bordet.

- Når vi begynder at diskutere forskningsreserven her om et par uger, så vil jeg fokusere på, at vi får prioriteret det teknologiske område højt.

- Teknologien skal prioriteres både på nationalt niveau og på EU-niveau, siger Tommy Ahlers.

I København tirsdag diskuterede nordiske ingeniører og eksperter de etiske dilemmaer, de oplever i arbejdet med kunstig intelligens. De efterlyser flere etiske regler på området.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lars Løkke koster Danmark dyrt i brexit-forhandlinger

Anders Vistisen
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret.

Blog: Hvordan kan S glemme, at partiet er født af hårdtarbejdendes kamp?

Harun Demirtas
Det er yderst farligt at tvinge sundhedspersonale til at tage et arbejde, de ikke har lyst til, da det i sidste ende kan gå ud over menneskeliv, som de hver dag holder mellem hænderne.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her