Annonce
Politik

Folkeskolereform martrer Antorinis eftermæle hos lærerne

Konflikten om reformen af folkeskolen har sat dybe spor hos lærerne, der ikke har glemt fagministeren bag.

Christine Antorini stopper i politik, oplyser Socialdemokratiet lørdag. En af de kampe, der kom til at fylde mest i hendes tid på Christiansborg, blev reformen af folkeskolen og den efterfølgende konflikt med lærerne.

Reformen efterlod lærerne med ondt i forholdet til den daværende børne- og undervisningsminister, der ellers tidligere blev betragtet som en god samarbejdspartner.

Det forklarer formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen.

- Jeg havde et glimrende samarbejde med Christine Antorini, da hun var uddannelsesordfører, inden hun blev minister. Jeg havde svært ved at genkende den politik, som blev gennemført, da hun blev minister, siger han.

Året efter Socialdemokratiet i 2011 vandt regeringsmagten sammen med SF og De Radikale, præsenterede regeringen et udkast til en folkeskolereform.

Hovedpunkterne i forslaget var en længere skoledag med mere undervisning og flere aktivitetstimer. Reformen forudsatte mere undervisningstid og mindre forberedelsestid hos den enkelte lærer.

Det drev kommunerne, der er lærernes arbejdsgiver, til at varsle en lockout af lærerne, hvis ikke de accepterede de nye arbejdsvilkår. Det gjorde lærerne ikke.

- Det var ærgerligt, at Christine Antorini blev spændt for en fasttømret politik, der var lavet af den daværende regering. Det var mit indtryk, at det var hun ikke voldsomt involveret i, siger Anders Bondo Christensen.

- Det prægede det samarbejde - eller mangel på samme - som vi havde.

Christine Antorini har frem til sit stop været medlem af ledelsen i Socialdemokratiets folketingsgruppe og formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg.

Ender det kommende folketingsvalg med en socialdemokratisk regering, kommer Anders Bondo Christensen ikke til at savne Christine Antorinis navn i spillet om, hvem der potentielt skal være undervisningsminister.

- Det tror jeg, havde været en meget dårlig idé. Meget bredt i lærergruppen er der en frustration over det, som Christine Antorini lavede som undervisningsminister, siger han.

- Jeg tror, det havde været en meget dårlig idé at bringe hende i spil som undervisningsminister.

Christine Antorini starter i sit nye job hurtigst muligt.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Aarhus Ø skal ende med et rundt 0
Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her