Politik

Regeringen satser millioner på dansk Tour-start

Der er afsat 17 mio. kr. på finansloven til at få Tour de France til Danmark.

Tour de France har tidligere gæstet lande som Holland, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Irland og Spanien, men aldrig Danmark. Foto: Peter Dejong/AP

Drømmen om en Tour de France-start - en Grand Départ - til Danmark kommer et skridt tættere på at blive virkelighed, når regeringen torsdag præsenterer sit finanslovsforslag for næste år.

Det indeholder nemlig en bevilling på 17 millioner kroner til det interessentskab, der står for at afvikle den danske del af Tour de France i 2021.

Regeringen er blevet præsenteret for et budget på 90 millioner kroner, hvoraf de involverede kommuner skal bidrage med 55 millioner kroner, mens regionerne skal af med 15 millioner kroner. De sidste tre millioner kroner skal findes ved hjælp af sponsorer.

- Vi er det oplagte sted at skyde Touren i gang, for Danmark har en unik cykelkultur, og danskernes begejstring for Tour de France er i en klasse for sig.

Løkke udnyttede cykelløb til skattesnak med Macron

- Det vil være historiens nordligste Grand Départ, og det vil være et uforligneligt udstillingsvindue for vores land, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Han er optimistisk på Danmarks vegne, med baggrund i de samtaler han har haft med løbsdirektør Christian Prudhomme de senere år.

Prudhomme har i disse dage været i Danmark som en del af den franske delegation i forbindelse med præsident Emmanuel Macrons statsbesøg.

Statsbesøg fra Frankrig: Både for vært og gæst er det et besøg ud over det sædvanlige

Den franske præsident udtalte sig tirsdag under en debat på Den Sorte Diamant i positive vendinger om en mulig dansk Tour-start:

- Det ville gøre mig glad at se Tour de France i København et af de kommende år, sagde han til stor glæde for de 300 fremmødte studerende.

Det forventes, at sammenlagt 930.000 tilskuere vil følge Tour de France-etaperne på dansk jord, hvoraf ti procent vil være udlændinge.

Og foruden markedsføringsværdien af, at Danmark bliver eksponeret internationalt i forbindelse med løbet, anslår beregninger, at de udenlandske gæster vil lægge 112 millioner kroner i ekstra turismeomsætning.

Tour de France har tidligere gæstet lande som Holland, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Irland og Spanien, men aldrig Danmark.

Derimod blev de første etaper af Giro d'Italia i 2012 afviklet i og omkring Herning og Horsens.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Cykelmagasinet.dk
Flere nyheder på Cykelmagasinet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her