Annonce
Politik

Pia Kjærsgaard kritiserer regeringen for høringssvar i ferien

Folketingets formand er ikke tilhænger af, at høringssvar fra organisationer skal afleveres i sommerferien.

Folketingets formand Pia Kjærsgaard. Foto: Jens Dresling

Når en minister skal lave ny lovgivning, er en del af processen, at eksempelvis organisationer og myndigheder kan kommentere et lovforslag og sende deres bemærkninger til ministeren.

Det gør organisationerne via høringssvar.

Derfor vækker det kritik, at mange interesseorganisationer hen over sommeren har skullet udarbejde høringssvar.

Centraladministrationen har tilsammen udsendt 54 høringsbreve med deadline i skolernes sommerferie. Her er mange medarbejdere på sommerferie.

Det viser en optælling foretaget af Altinget.

Det møder kritik fra Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF).

- Jeg synes godt, man kunne have skudt fristen et par uger, så organisationerne kunne have udarbejdet nogle mere kvalificerede svar.

- Der havde stadig været rigelig tid til at vurdere svarene inden Folketingets åbning den første tirsdag i oktober, siger hun til Altinget.

Dansk Erhverv har fået flest henvendelser om at lave høringssvar til nye love hen over sommeren.

- Det kræver dybt specialiserede medarbejdere at levere gode høringssvar - både i ministerierne og i organisationerne.

- Men hvis han eller hun er på ferie, risikerer vi at levere dårligere svar end normalt, siger Geert Laier Christensen, der er underdirektør i Dansk Erhverv, til Altinget.

Pia Kjærsgaard overvejer at rette henvendelse til regeringen. Emnet tages desuden op, næste gang Folketingets Præsidium mødes.

Der er ingen regler for, hvornår fristen for et høringssvar skal placeres. Men ifølge Altinget er der i præsidiet enighed om, at høringsfristerne bør være længere i sommerperioden.

En minister sender som regel høringssvarene til Folketinget sammen med et høringsnotat, når lovforslaget fremsættes.

Høringsnotatet er ministerens resumé af høringssvarene. Her kan man blandt andet læse ministerens kommentarer til høringssvarene.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her