Annonce
Politik

LA: De studerende skal ikke være statens skaffedyr

Uddannelsessystemet er for rigidt. Fire forelsag skal sikre studerendes frihed, siger Christina Egelund (LA).

De studerende skal i højere grad have mulighed for at være herre over egen uddannelse, og ikke længere være statens "skaffedyr" i et "rigidt uddannelsessystem".

Det siger Liberal Alliances politiske ordfører, Christina Egelund, der torsdag lancerer partiets nye uddannelsesudspil på et pressemøde efter sommergruppemødet i København.

- Vi vil sikre de studerende et liv med mindre stress, mere fleksibilitet og frihed, som vi håber at kunne få opbakning til ved næste folketingsvalg, siger Christina Egelund.

Uddannelsesudspillet består af fire forslag.

Blandt andet ønsker LA et opgør med den udskældte fremdriftsreform, hvis formål er at få de studerende hurtigere igennem deres uddannelse.

Reformen begrænser de studerendes muligheder og frihed, lyder det fra Christina Egelund.

Desuden skal loftet for, hvor mange penge de studerende må tjene ved siden af studiet, og tidsfristen for, hvornår læger skal uddanne sig til speciallæger, afskaffes, siger den politiske ordfører.

- Vi vil afskaffe den såkaldte seks-års-regel, fordi den presser læger ud af Danmark i en tid, hvor vi har brug for læger, siger Egelund.

Også sidste år blev reglen sat under lup, hvor regeringen valgte at forlænge fristen med et år. Nu ønsker LA den helt fjernet.

Til sidst gentager LA sit ønske om at få afskaffet uddannelsesloftet, som partiet allerede ved indførelsen var skeptiske over for.

Dog stemte Liberal Alliance for forslaget som følge af de aftaler, der blev lavet, da partiet gik i regering med Venstre og De Konservative.

At en lignende situation kan ske, hvor LA ved en eventuel regeringsdannelse under næste valg bøjer af for partier, der ikke ønsker afsked med loftet, afviser økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille efter sommergruppemødet.

- Det her er et af de punkter, som vi vil have med i et regeringsgrundlag, at man skal afskaffe uddannelsesloftet som et krav, siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der dog ikke vil stille ultimative krav.

Liberal Alliance har endnu ikke fremlagt en finansiering for uddannelsesudspillet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Erdogan vil have mordere stillet for retten i Istanbul

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan fremlagde ikke konkrete beviser for mordet på journalisten Jamal Khashoggi for tre uger siden, men kræver morderne stillet for retten i Tyrkiet. Mordet spiller ind i et magtspil om udviklingen i Mellemøsten.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Arctic Circle - Kina gør krav på arktis

Nauja Lynge
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference.

Blog: Har EU været tæt på at sejre sig ihjel?

Casper Hedegaard
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her