Annonce
Politik

Thulesen opfordrer ung EU-profil til at have tålmodighed

Europaparlamentsmedlem Anders Vistisen vil gerne vide, om han skal være spidskandidat ved valget i maj.

Mens mange andre partier har besluttet, hvem der skal stå øverst på stemmesedlen, når vælgerne til maj skal sammensætte et nyt Europa-Parlament - eller i hvert fald gør det snart - venter DF's nuværende frontfigur i parlamentet, Anders Vistisen, stadig på afklaring.

30-årige Vistisen har over for Avisen Danmark slået fast, at han vil være spidskandidat for partiet. Ellers er han ikke interesseret i at stille op.

Men Vistisen må udvise tålmodighed, lyder det fra partiformand Kristian Thulesen Dahl, der i forbindelse med DF's sommergruppemøde kommenterer Vistisens udmelding for første gang.

- Det er klart at Anders, der ligesom alle andre er spændte på deres situation, må afvente, at hovedbestyrelsen laver listen. Den har vi ikke lavet endnu, siger Thulesen Dahl.

Partiformanden kalder Vistisen en af flere mulige spidskandidater.

- Jeg forstår godt, at man kan være utålmodig i forhold til en afklaring for sig selv. Vi har et ansvar for hele partiet.

- Han må væbne sig med tålmodighed, siger Kristian Thulesen Dahl.

Anders Vistisen overtog gruppeformandsposten for DF i Europa-Parlamentet, efter at partifællen Morten Messerschmidt blev sygemeldt i forlængelse af sagerne om svindel med EU-midler i fonden Feld og partisammenslutningen Meld.

EU's antisvindelenhed, Olaf, er i gang med at undersøge sagerne. Og DF's ledelse ser gerne, at den undersøgelse er færdig, før partiet lægger sig fast på, hvem der skal stille op til Europa-Parlamentet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kæmp for danske interesserer og drop EU-Kommissionen

Anders Vistisen
Danmark har brug for en mere pragmatisk kurs i Brexit-forhandlingerne end EU-Kommissionens, der virker mere opsat på at straffe briterne.

Blog: Det kontantløse samfund vil være en ren pengemaskine for bankerne

Gitte Seeberg
Kommer bankdirektør Anders Dam igennem med sit forehavende og får afskaffet kontanterne, har virksomhederne og private ikke længere noget modsvar til de negative renter.
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her