Annonce
Politik

Regeringen vil erklære 20.000 på kontanthjælp klar til arbejde

Regeringen vil have flere kontanthjælpsmodtagere i arbejde, da nogle virksomheder skriger på arbejdskraft.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

På grund af opsvinget i dansk økonomi er der mangel på kvalificeret arbejdskraft i flere brancher og områder af landet.

Derfor skal flere tusinde på kontanthjælp i højere grad være klar til at tage en tørn på arbejdsmarkedet for at holde opsvinget i gang.

Det fremgår af et udspil fra regeringen, der vil flytte 20.000 flere fra at være aktivitetsparate til at blive jobparate. Dermed skal de i målrettede forløb for at sluses ind på arbejdsmarkedet.

39.115 ledige har fået præmie for at komme i arbejde

- Jeg hører næsten dagligt om virksomheder, der har svært ved at rekruttere medarbejdere. Uanset hvordan vi vender og drejer disse meldinger, er der brug for handling, så vi ikke gentager historien fra sidste opsving.

- Mangel på arbejdskraft må ikke blive en stopklods for dansk økonomi, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse.

Udspillet med 20 initiativer indeholder også at opkvalificere flere og en fordobling af karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller at sige nej til et job.

Mindre end hver tredje kontanthjælpsmodtager er i dag jobparat. De resterende knap 59.000 personer er aktivitetsparate og står ikke til rådighed.

Som jobparat skal du hurtigst muligt have et job - og hvis det ikke lykkes, skal du arbejde for din kontanthjælp. Er du aktivitetsparat, får du ekstra hjælp.

På to år er der knap 23.000 færre på kontanthjælp

Der er slet ingen tvivl om, at der fortsat er ledige i Danmark, som kan bidrage ifølge Troels Lund Poulsen.

- Vi har alle et ansvar for, at de kommer i job og får glæde af opsvinget.

- Jeg tror også, at det gør en forskel, at vi nu sender et kraftigt signal til dem om, at vi tror på den enkelte, siger han.

Samlet foreslår regeringen at bruge 100 millioner kroner til de over 20 initiativer i år og 50-60 millioner kroner i årene fremover.

Udspillet skal forhandles med partierne bag beskæftigelsesreformen, da det delvist er finansieret gennem bevillinger derfra.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Bonus for at finde job: Ledige har fået 463 mio. kr.
Finans forklarer: Regeringens jobpræmie tyder på, at der bliver givet større præmier end først ventet. Halvvejs gennem præmieperioden er langt over halvdelen af pengene brugt, og fortsætter tendensen fra i år, kan ledige se frem til 115 mio. kr. mere i præmie.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Løkke og vennerne i hårdt angreb på danske lønmodtagere

Christian Rabjerg Madsen
Regeringen erkender wild west-liberalistisk kulør og går til kamp for retten til social dumping. Dansk landbrug skal have lov at ansætte ansætte praktikanter – der ikke er i praktik – fra Ukraine til 130.000 kroner om året. Og danske lønmodtagere skal i femtiden konkurrere mod brasilianere, kinesere og indere. Den borgerlige regering har erklæret krig mod almindelige danske lønmodtagere.

Blog: Vorherre bevares, Vistisen

Morten Løkkegaard
Vistisens og Dansk Folkepartis leflen for briterne i Brexit-forhandlingerne sår tvivl om, hvis interesser DF egentlig varetager.

Blog: Lars Løkke koster Danmark dyrt i brexit-forhandlinger

Anders Vistisen
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret.
Annonce
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her