Annonce
Politik

Samuelsen: Mastodont på DR-størrelse usund for mediemarkedet

Besparelsen på Danmarks Radio skal kaste et andet DR af sig, mener Liberal Alliances formand.

Anders Samuelsen (LA) mener, at der er brug for flere private medieudbydere. Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Det danske mediemarked har ikke godt af, at DR har den størrelse, som mediekoncernen har i dag. Det siger Liberal Alliances politiske leder, udenrigsminister Anders Samuelsen, til avisen Danmark.

- Det er helt generelt usundt for det danske mediemarked at have så stor en mastodont, der dominerer hele mediebilledet, siger han i et interview med avisen.

- Der er brug for flere private medieudbydere, som der heldigvis kommer flere og flere af, så danskerne får mere frihed til selv at vælge deres medier.

Kulturminister vil lade DR om at skære programmer væk

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti nået en enighed om, at DR skal modtage 20 procent mindre i kroner og øre. Enigheden er opnået forud for forhandlinger om et nyt medieudspil.

Ifølge regeringens udspil til de forhandlinger, skal DR lukke to af seks tv-kanaler. I interviewet med avisen Danmark siger partilederen, at DR skal være noget andet, end det er i dag.

- DR skal fylde mindre. DR's generalsekretær Maria Rørbye Rønn har igen og igen sagt, at et DR med færre midler i ryggen vil blive "et helt andet DR". Ja, det er jo netop meningen, siger Samuelsen til avisen.

LA i kovending - vil have ændret regeringens aftale om licens

- DR kommer ikke til at ligge vingeskudt tilbage, fordi DR nu tilpasses en moderne medievirkelighed.

- Med den nye økonomiske ramme vil DR fortsat have ikke mindre end tre milliarder kroner til rådighed hvert år. Det er altså alligevel også en slat.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DF bør melde sig ind i kampen

Morten Løkkegaard
Det politiske kaos i Storbritannien efter brexit betyder, at danskerne har gennemskuet konsekvenserne af dansk enegang i Europa.

Blog: Kæmp for danske interesserer og drop EU-Kommissionen

Anders Vistisen
Danmark har brug for en mere pragmatisk kurs i Brexit-forhandlingerne end EU-Kommissionens, der virker mere opsat på at straffe briterne.
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her