Annonce
Politik

EL-miljøordfører skal stå i spidsen for naturforening

Enhedslistens hidtidige miljøordfører er valgt af stort flertal som ny præsident for naturfredningsforening.

Ud af 195 delegerede stemte 134 for valget af Maria Reumert Gjerding som ny præsident. Foto: Finn Frandsen

Det bliver 39-årige Maria Reumert Gjerding, der fremover skal stå i spidsen for Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Lokalformænd fra foreningen med 130.000 medlemmer har lørdag valgt den hidtidige klima- og miljøordfører for Enhedslisten som foreningens nye præsident.

EL-profil vil være præsident for Danmarks Naturfredningsforening

Maria Reumert Gjerding afløser Ella Maria Bisschop-Larsen, der har stået i spidsen for Danmarks største grønne forening i 12 år.

Der var to kandidater til posten som ny præsident. Ud over Maria Reumert Gjerding var det naturvejleder Rune Kjærgaard Lange, Kolding.

Ud af 186 delegerede stemte 134 for valget af Maria Reumert Gjerding som ny præsident, oplyser Danmarks Naturfredningsforening.

Maria Reumert Gjerding er uddannet fra RUC i miljøplanlægning, og før hun blev ordfører var hun miljø- og landbrugsrådgiver for Enhedslisten.

Med valget som præsident trækker hun sig samtidig fra posten som folketingsmedlem.

- Jeg har været vanvittigt glad for at være i Folketinget, men jeg har aldrig lagt skjul på, at det, der driver mig, er den grønne dagsorden.

- Jeg tror, at jeg kan gøre en rigtig stor forskel som præsident for DN, men jeg kommer da til at savne alle kollegerne i folketingsgruppen og på Christiansborg, siger Maria Reumert Gjerding til Ritzau.

Hun afløses i Folketinget af sin suppleant, Øjvind Vilsholm, byrådsmedlem i Furesø Kommune.

Gjerding ser ikke sin politiske fortid som en hæmsko for sit nye hverv som DN-præsident, tværtimod.

- Jeg tror helt entydigt, at det er en fordel. Jeg har gode relationer til samtlige Folketingets partier, især de grønne ordførere, siger hun.

Maria Reumert Gjerding vil blandt andet arbejde for at skabe større synlighed om foreningens arbejde.

Hun vil også kæmpe for at sikre foreningens ret til at rejse fredningssager.

Denne særlige ret, som foreningen blev udstyret med i 1937, er på det seneste blevet udfordret af Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Ordførere fra disse partier har stillet spørgsmålstegn ved, om foreningen fortsat skal have den privilegerede adgang til at foreslå et område fredet.

- Det er det ubetinget vigtigste instrument til at beskytte naturen. DN har rejst langt hovedparten af de fredningssager, der har sikret, at vi har nogle af de mest fantastiske naturområder, siger hun.

Maria Reumert Gjerding skriver sig ind som den niende præsident i naturforeningens 106-årige historie.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Nyt fødevaremærke er vejen frem

Jens Kindberg
Mit forslag er blevet regeringens politik.

Blog: #NotMe - Jeg vil ikke være med til at fremstille mænd som dumme svin  

Nauja Lynge
I dag er det et år siden vi ukritisk gled med på #MeToo-bevægelsen. Det er usundt konstant at fremmane billeder på mænd som dumme svin. Og det kan få store konsekvenser for drenges selvværd.
Annonce
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her