Politik

Fakta: Sådan vil S omlægge udviklingsbistanden

Socialdemokratiet vil omprioritere den danske udviklingsbistand som en del af et nyt udlændingeudspil.

I et nyt udlændingeudspil ønsker Socialdemokratiet at omlægge den danske udviklingsbistand, hvis partiet en dag kommer til magten.

Her er hovedpunkterne i udspillet:

  • En fordobling af den humanitære indsats og indsatsen i skrøbelige stater svarende til cirka 3,5 milliarder kroner årligt.
  • Investeringen finansieres ved at omlægge udviklingsbistanden, der årligt udgør 16 milliarder kroner.
  • Det betyder, at en del af de 3,5 milliarder kroner skal hentes fra den langsigtede udviklingsbistand, der ifølge Socialdemokratiet går "til stabile områder" og "projektstøtte til grøn omstilling, vækst, rettigheder og demokratiopbygning".
  • Derudover hentes en del af pengene fra en forventet bnp-vækst, der - hvis Danmark vil leve op til FN's mål - betyder, at der skal bruges flere penge på udviklingsbistand.
  • En anden del skal hentes fra lavere omkostninger til det danske asylsystem, hvor man i forvejen bruger en del af udviklingsbistanden.

Kilde: Udspillet "Retfærdig og realistisk - en udlændingepolitik der samler Danmark".

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Pluralismen i mediebilledet er ikke truet af DR

Holger K Nielsen
Partierne i blå blok er ikke enige om ret meget, men én ting synes at kunne samle dem: Danmarks Radio skal rundbarberes.

Blog: Odense og andre kommuner må oppe sig

Eva Kjer Hansen
Når man vælger at bosætte sig i Danmark, har man en pligt til at lære sproget og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De, der ikke gør, svigter dem selv, deres børn og samfundet.

Blog: Asien begynder i Rosengård i Malmø

Jens-Kristian Lütken
Åbne grænser, tolerance og frihed er privilegier, som vi skal passe på.
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Epilepsi-medicin skader muligvis børns mentale udvikling
Børn af kvinder, der har taget det antiepileptiske lægemiddel valproat under graviditeten, klarer sig dårligere i skolen, viser en ny undersøgelse af knap 500.000 danske børn. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her