Annonce
Politik

Fakta: Sådan vil S omlægge udviklingsbistanden

Socialdemokratiet vil omprioritere den danske udviklingsbistand som en del af et nyt udlændingeudspil.

I et nyt udlændingeudspil ønsker Socialdemokratiet at omlægge den danske udviklingsbistand, hvis partiet en dag kommer til magten.

Her er hovedpunkterne i udspillet:

  • En fordobling af den humanitære indsats og indsatsen i skrøbelige stater svarende til cirka 3,5 milliarder kroner årligt.
  • Investeringen finansieres ved at omlægge udviklingsbistanden, der årligt udgør 16 milliarder kroner.
  • Det betyder, at en del af de 3,5 milliarder kroner skal hentes fra den langsigtede udviklingsbistand, der ifølge Socialdemokratiet går "til stabile områder" og "projektstøtte til grøn omstilling, vækst, rettigheder og demokratiopbygning".
  • Derudover hentes en del af pengene fra en forventet bnp-vækst, der - hvis Danmark vil leve op til FN's mål - betyder, at der skal bruges flere penge på udviklingsbistand.
  • En anden del skal hentes fra lavere omkostninger til det danske asylsystem, hvor man i forvejen bruger en del af udviklingsbistanden.

Kilde: Udspillet "Retfærdig og realistisk - en udlændingepolitik der samler Danmark".

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: I 2017 tog islamiske terrorister 84.000 liv

Jaleh Tavakoli
121 forskellige grupperinger, i 66 forskellige lande. Truslen er global, de fleste ofre er dog muslimer. Denne form for terrorisme har kun været voksende, også i Vesten, og intet peger på, at den har toppet.
Annonce
Bolig
De har aldrig været i Japan: Men deres japanske have et sted i Nordjylland er et perfekt æstetisk chok
Parret fra Øland ved Brovst har altid været havemennesker, men en traditionel staudehaves vildskab var for kaotisk. I 2001 så de for første gang en japansk have, og inden længe var de i gang med at forvandle deres egen. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her