Annonce
Politik

Samuelsen: Løkke har sagt god for LA's burka-fritstilling

Det er clearet med statsministeren, at ikke alle LA's folketingsmedlemmer stemmer for tildækningsforbud.

Dansk Folkeparti har været kritisk, og Venstres gruppeformand, Søren Gade, er også kommet med noget, der ligner en stikpille til Liberal Alliance.

Regeringspartiet er blevet kritiseret for, at det har fritstillet sine folketingsmedlemmer, når der skal stemmes om regeringens tildækningsforbud - eller burkaforbud, som det mere populært kaldes.

Men ifølge Liberal Alliances partileder, udenrigsminister Anders Samuelsen, er der ingen problemer med en sådan fritstilling.

- Vi er inde ved kernen af liberale grundsynspunkter, og der deler et parti som Liberal Alliance sig. Der er nogen, som går ind for et tildækningsforbud, og der er andre, som er imod det.

- Jeg har respekt for begge synspunkter. Der er argumenter for begge synspunkter. Det er ikke første gang i Folketinget, at man oplever, at partier fritstiller i forhold til bestemte afstemninger.

- Vi har en aftale med statsministeren, at det er der ikke problemer i, siger Samuelsen.

Partiet har 13 medlemmer i Folketinget. Fem af dem er ministre, og de støtter forslaget. Men af de øvrige otte medlemmer stemmer kun én for. Det er Henrik Dahl.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Under det amerikanske slør
Mens Danmark indfører tildækningsforbud, er niqab og burka ikke på den politiske dagsorden i USA, til trods for en langt større muslimsk befolkning og hyppigere brug af ansigtsslør. Jyllands-Posten er taget til ”Philadelphias Mekka” for at undersøge, hvordan muslimske miljøer fungerer i nutidens USA, og hvorfor der ikke tales om tildækningsforbud i Trumps Amerika
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her