Annonce
Politik

DF: Udsæt skattelettelser og begynd med udlændinge

Ønsker regeringen en »ambitiøs« skatteaftale, vil DF først have sikkerhed for et »paradigmeskifte« i udlændingepolitikken.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mener, at det kaotiske forhandlingsforløb om finansloven, skattelettelser og udlændingestramninger i december kaster store skygger ind over samarbejdet mellem regeringen og DF, der nu skal genoptages. Foto: Joachim Ladefoged

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, åbner det politiske år 2018 med at sætte rammerne for genoptagelsen af de strandede forhandlinger om udlændingestramninger og skattelettelser.

Han opfordrer regeringen til helt at udskyde forhandlingerne om »ambitiøse« skattelettelser og i første omgang afklare, om regeringen overhovedet kan levere det »paradigmeskifte« på udlændingepolitikken, som DF kræver til gengæld.

Et paradigmeskifte skal sikre, at flygtninge kun midlertidigt får beskyttelse i Danmark og vender hjem til deres hjemlande igen.

»Hvis regeringen insisterer på, at den vil have det, den kalder en meget ambitiøs skatteaftale på plads – det, som Anders Samuelsen (LA) har formuleret som historisk store skattelettelser – vil det være meget mere praktisk, at vi starter i Udlændingeministeriet og finder ud af: Kan vi lave en aftale her, der i virkeligheden giver os tiltro til, at vi kan bære en skatteaftale på det niveau hjem?« siger Kristian Thulesen Dahl.

Liberal Alliance har åbenbart ikke har fundet ud af, om det er et regeringsparti eller et støtteparti til en regering,
Kristian Thulesen Dahl (DF), partiformand

Ellers må regeringen ifølge DF indstille sig på »en mindre løsning«. En skattepakke, der kun letter skatten for den ene milliard kroner, der er fundet på at indføre kontanthjælpsloft og integrationsydelse, og derudover bruger omkring 2,5 mia. kr. på at afhjælpe problemer i pensionssystemet. Dertil kan lægges eventuelle penge fra besparelser, som regeringen og DF kan finde ved nye optjeningsprincipper, der gør det sværere for udlændinge at få ret til offentlige ydelser.

Ifølge DF kaster kaosforhandlingerne fra december store skygger ind i det nye år. Thulesen Dahl langer hårdt ud efter Liberal Alliance og VLAK-regeringen som projekt.

»LA har åbenbart ikke fundet ud af, om det er et regeringsparti eller et støtteparti. Det har ikke fuldblods kastet sig ind i rollen som regeringsparti. Det gør det utroligt svært at forhandle,« siger han.

Hverken statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) eller finansminister Kristian Jensen (V) har ønsket at forholde sig til DF-formandens udtalelser.

LA’s politiske ordfører, Christina Egelund, satser stadig på en »ambitiøs skatteaftale«:

»Det er det, der ligger foran os, og som vi har aftalt med Kristian Thulesen Dahl.«

Hun mener, at skat og udlændinge »skal forhandles sammen«.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Trump har ret – vi bør tage os sammen

Anders Vistisen
Danmark bør sigte efter at bruge to pct. af bnp på forsvaret.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her