Politik

Alternativet har snuppet borgmesterposten på Fanø

Fanøs borgmesterpost går alligevel ikke til lokalliste, oplyser Alternativet, hvis kandidat skal have titlen.

Alternativet får borgmesterposten på Fanø, oplyser partiet i en pressemeddelelse. Dermed får partiet sin første egentlige borgmesterpost.

Sofie Valbjørn bliver borgmester på Fanø: Foto: Alternativet
Alternativet var ellers i første omgang med i en aftale om at gøre Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste til borgmester. Men nu er det i stedet Sofie Valbjørn fra Alternativet, der skal være borgmester.

Hun har opbakning fra Venstre, Socialdemokratiet, Miljølisten og også Fanø Lokalliste.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få en umiddelbar kommentar fra Sofie Valbjørn.

Men Fanøs nuværende borgmester, Erik Nørreby (V), forklarer, at det er ønsket om en bred konstituering, der har været afgørende for, at det nu bliver Sofie Valbjørn, der skal have borgmesterkæden efter ham.

- Hun er selvfølgelig helt ny. Men når vi får et bredt samarbejde, og hun får et tæt samarbejde med alle os, der har mange års erfaring, er jeg sikker på, at det bliver en god løsning for Fanø, siger den erfarne lokalpolitiker.

Der opstod ballade om borgmesterposten på Fanø, da Kristine Kaas Krog i ugen efter valget åbnede for, at flere partier kunne tilslutte sig aftale om at gøre hende til borgmester og få indflydelse til gengæld.

Det var SF og Konservative, der var en del af hendes flertal, ikke med på. Og det er altså den manglende succes med at sikre bredt samarbejde i byrådet, der er afgørende for, at det bliver Alternativets Sofie Valbjørn, der skal efterfølge Erik Nørreby, forklarer han.

Erik Nørreby selv bliver ny viceborgmester.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her