Politik

Borgmesterkamp afblæses: Radikal spidskandidat får opbakning

De Radikales spidskandidat i København, Mia Nyegaard, får alligevel opbakning til at blive borgmester.

Borgmesterkampen mellem De Radikale kandidater afværges, da spidskandidat Mia Nyegaard bliver borgmester for De Radikale i København.

Det har den nyvalgte radikale borgerrepræsentationsgruppe enstemmigt besluttet på sit konstituerende møde torsdag aften.

- Jeg er enormt ydmyg og glad og stolt. Jeg glæder mig til at føre radikal politik på rådhuset de næste fire år, siger Mia Nyegaard.

Hun afviser at lægge sig fast på, hvilken borgmesterpost hun helst vil have. Det skyldes forhandlingstaktik, da De Radikale først vælger borgmesterpost som nummer seks.

Ifølge Politikens oplysninger var der uenighed om, hvem der skulle have borgmesterposten, som partiet har fået i konstitueringsaftalen med overborgmester Frank Jensen (S).

Mia Nyegaard fik 3844 personlige stemmer blandt de radikale kandidater, og dermed blev hun topscorer.

Spørgsmål: Hvad siger det om de næste fire år på rådhuset, når I ikke engang kan pege på dig, uden at der skal være dramatik?

- Jeg tror ikke, det siger noget som helst. Vi aftalte i går, da jeg gik herfra, at vi ikke udtalte os til pressen, før vi mødtes. Det var et virkelig godt møde, og der har ikke været noget dramatik.

- Jeg ser det ikke som en ting, og det har været et virkelig godt møde, siger Mia Nyegaard.

Fordelingen af resten af posterne afventer de endelige forhandlinger mellem partierne.

Mia Nyegaard blev valgt som spidskandidat, da Anna Mee Allerslev trak sig fra sin borgmesterpost efter møgsager.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her