- For abonnenter
Restaurant Remouladen leverer velskabt gourmetmad til skarpe priser
Restaurant Remouladen på lystbådehavnen i Vejle leverer velspillende nydansk gourmetmad i vakre omgivelser til skarpe priser.
Restaurant Remouladen
Stævnen 55, 7100 Vejle
Lad os begynde med udsigten. Den er bedårende. Vi tog turen ud på den kunstige ø anlagt på pæle en tirsdag aften. Op ad trappen til overetagen af den cool, kubistiske trækasse. Ind ad restaurantdøren, og der var den så; fjordpanorama, skovklædte skrænter og marinaens duvende lystbåde.
Vi kunne næsten høre vandet klukke, da vi satte os til rette i det hyggelige hjørne højt hævet over vandkanten med Vejlefjordbroens slanke silhuet ude mod øst og sprød cava fra Segura Viudas og lette snacks på bordet (125 kr.). First class, simpelthen. Ja, appetitten kom helt af sig selv.
Retten higede efter at runde hver en grundsmag, tekstur og verdensdel, og selv om det smagte rent og kontrastrigt, forsvandt klarheden i de mange detaljer.
Et hurtigt kig i kortet, og min medspiser og jeg faldt straks for sæsonmenuen inklusive vine til en god tusse. At dømme efter vinene lignede pakken et regulært slagtilbud, så den måtte vi prøve. Bag restauranten står Morten Kirk Johansen, nevø til Lego-familiens overhoved og landets rigeste, Kjeld Kirk Kristiansen, og trods en hel stribe år med dundrende millionunderskud mente vi nu ikke, at der var nogen overhængende fare for, at kongens foged ville kigge fordi denne fredelige sommeraften, så vi var helt trygge ved en helaftensforestilling.
Det er den unge kok Daniel McBurnie med en fortid på bl.a. AOC i København, der er rykket ind som ny køkkenchef, og ifølge ham er enkelthed og velsmag køkkenets primære pejlemærker. Intet skidt at sige om det, om end enkeltheden i aftenens første servering ikke ligefrem skar