• For abonnenter

Restaurant Remouladen leverer velskabt gourmetmad til skarpe priser

Restaurant Remouladen på lystbådehavnen i Vejle leverer velspillende nydansk gourmetmad i vakre omgivelser til skarpe priser.

Artiklens øverste billede
Udsigten ud over Vejle Fjord fra Restaurant Remouladen er fabelagtig god, og man kan dårligt forestille en bedre beliggenhed end denne her på den nyanlagte marina. Foto: Michael Drost-Hansen

Restaurant Remouladen

Stævnen 55, 7100 Vejle

Lad os begynde med udsigten. Den er bedårende. Vi tog turen ud på den kunstige ø anlagt på pæle en tirsdag aften. Op ad trappen til overetagen af den cool, kubistiske trækasse. Ind ad restaurantdøren, og der var den så; fjordpanorama, skovklædte skrænter og marinaens duvende lystbåde.

Vi kunne næsten høre vandet klukke, da vi satte os til rette i det hyggelige hjørne højt hævet over vandkanten med Vejlefjordbroens slanke silhuet ude mod øst og sprød cava fra Segura Viudas og lette snacks på bordet (125 kr.). First class, simpelthen. Ja, appetitten kom helt af sig selv.

Retten higede efter at runde hver en grundsmag, tekstur og verdensdel, og selv om det smagte rent og kontrastrigt, forsvandt klarheden i de mange detaljer.

Et hurtigt kig i kortet, og min medspiser og jeg faldt straks for sæsonmenuen inklusive vine til en god tusse. At dømme efter vinene lignede pakken et regulært slagtilbud, så den måtte vi prøve. Bag restauranten står Morten Kirk Johansen, nevø til Lego-familiens overhoved og landets rigeste, Kjeld Kirk Kristiansen, og trods en hel stribe år med dundrende millionunderskud mente vi nu ikke, at der var nogen overhængende fare for, at kongens foged ville kigge fordi denne fredelige sommeraften, så vi var helt trygge ved en helaftensforestilling.

Det er den unge kok Daniel McBurnie med en fortid på bl.a. AOC i København, der er rykket ind som ny køkkenchef, og ifølge ham er enkelthed og velsmag køkkenets primære pejlemærker. Intet skidt at sige om det, om end enkeltheden i aftenens første servering ikke ligefrem skar

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.