• For abonnenter

Danskere stopper med at spise kød for at skåne miljøet

Kød er en klimasynder, og det får stadig flere til at skære ned på eller fravælge kødet og blive såkaldte klimavegetarer. Den spirende tendens vil vokse, mener kostvaneforsker, men nogen vegetarnation bliver vi næppe.

Artiklens øverste billede
En rundspørge foretaget af TNS Gallup for Berlingske viser, at hver tredje dansker spiser mindre kød i dag end for to år siden, og i samme rundspørge svarer ni pct., at de lever vegetarisk. Arkivfoto: Rune Pedersen

Jakob Storch kommer fra et ganske almindeligt hjem, hvor man spiser efter y-tallerkenen, ca. en tredjedel grønt, en tredjedel kulhydrat og en tredjedel kød. Der var altid kød på tallerkenen i barndomshjemmet i Lyngby, fortæller den 26-årige studerende fra Nørrebro.

Men for to år siden et sted i Sydøstasien ændrede hans syn på

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.