Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Musik

Sikkerhedschef ved Bieber-koncert: Forældre bragte sikkerheden i fare

Der var trængsel ved mandagens Justin Bieber koncert i Aarhus.

Der blev skreget og skrålet med på alle Justin Biebers hits, da han mandag aften indtog Jydsk Væddeløbsbane foran 40.000 mennesker. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Der havde været massivt fokus på sikkerheden op til mandagens Justin Bieber-koncert på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus.

I sidste ende var det dog forældrene til nogle af de unge fans, der var med til at skabe potentielt farlige situationer for de 40.000 tilskuere, mener koncertens sikkerhedsansvarlige, Nicolai Hommelhoff.

I hælene på sikkerhedschefen

Det var nemlig særligt forældrene, der havde svært ved at følge sikkerhedsfolkenes anvisninger om at vente tålmodigt i køen til koncerten, siger han til Ekstra Bladet.

»Det er tankevækkende, at til sådan en ungdomskoncert, hvor vi gør så meget for sikkerheden, så er det forældrene, der bringer sikkerheden i fare. Jeg synes, det er helt forrykt«, siger Nicolai Hommelhoff til avisen.

Nogenlunde samme melding gav han til JP Aarhus to timer inden koncerten med den canadiske popsanger.

»De unge mennesker har opført sig pænt, det har snarere været forældrene, der har været besværlige omkring sikkerhedsforanstaltningerne,« sagde han.

Ingen kom til alvorligt til skade under koncerten.

Dog kan man læse i Jyllands-Postens reportage fra koncerten, at der opstod en del trængsel både før, under og efter koncerten.

»Folk blev mast op ad hegnet, og der var alt for mange mennesker,« sagde 13-årige Clara Block og 14-årige Anna Galbo efter at have stået i området "Golden Circle" tættest på scenen.

Koncertarrangøren Nikolaj Hommelhoff fortalte efter koncerten til Jyllands-Posten, at han ikke havde hørt om nogle problemer med området tættest på scenen. 

Arrangørerne havde stillet betonklodser op for at spærre vejene ind til området omkring koncertstedet, ligesom politiet patruljerede på koncertpladsen.

Timevis af kø: Bieber-ballader overvandt kø-kaos

Også blandt koncertgæsterne havde sikkerheden fyldt i optakten til koncerten, særligt efter terrorangrebet i Manchester den 22. maj, hvor 22 mennesker blev dræbt efter en Ariana Grande-koncert.

»Min søster og jeg har snakket en del om sikkerheden ved at tage til koncert, også med vores forældre. Men vi nåede frem til, at man ikke skal stoppe med at leve sit liv, fordi der er sket noget et andet sted. Et angreb kan i princippet ligeså godt ske i bussen,« sagde Caroline Ringby til Jyllands-Posten inden koncerten.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her