Annonce
Litteratur

New York Times: Woodwards bog om Trump er som en tropisk storm

Tidligere pressechef for George W. Bush: Ikke en eneste gang har jeg troet på, at Woodward opfinder citater.

Foto: Evan Vucci/AP

En ny afslørende bog om Donald Trump i Det Hvide Hus synes at bekræfte rapporter om, at den amerikanske leders temperament er lunefuldt og stærkt svingende.

Det kommer fra en journalist, som var med til at fremtvinge præsident Richard Nixons historiske tilbagetræden i 1974.

Bogen "Frygt: Trump i Det Hvide Hus" af Washington Post-journalisten Bob Woodward udkommer officielt om en uge. Men den har allerede skabt mange overskrifter i de amerikanske medier, og den lå tirsdag øverst på Amazons liste over bestsellers.

The New York Times skriver i en anmeldelse, at bogen har en enkelt hovedpointe: "USA's siddende præsident er en lystløgner".

Trump kalder Watergate-journalists afsløringer for opspind

- Jeg ville ønske, at der var mere kontekst, mere lidenskab og lidt ironi i bogen og en mere enkel historie. Woodward er også i en særlig position til at sammenligne Trump og Nixon. Men det er ikke hans mål, skriver anmelderen og tilføjer:

- Bogen "Frygt" er som en langsom tropisk storm - ikke en orkan. Man vender siderne, og Woodward underbygger og leverer, hvad han lovede i bogens titel.

I bogen bliver nuværende og tidligere medlemmer af Trumps stab citeret for, at de tvivler på præsidentens dømmekraft, og nogle omtaler ham som "idiot" og "løgner".

Andre hævder, at de har fjernet papirer fra præsidentens skrivebord for at forhindre ham i at trække USA ud af handelsaftaler.

Trump afviser bogens påstande, og han siger, at Woodward forsøger at føre offentligheden bag lyset.

Ny bog af berømt journalist: Trump ville have Assad likvideret

Præsidenten fremhæver, at hans forsvarsminister, Jim Mattis, og hans stabschef Johns Kelly afviser at have fremsat de udtalelser, som de citeres for.

En stor del af bogen er baseret på kilder, som ikke bliver navngivet, og flere medlemmer af Trumps stab udtrykker forbavselse over, at mange fra præsidentens indercirkel skulle have afsløret pinlige historier om præsidenten over for Woodward.

Den tidligere pressechef for George W. Bush, Ari Fleischer, forsvarer Woodwards metoder i et tweet:

- Jeg har selv prøvet at være udsat for en Bob Woodward-bog. Der var citater, som jeg ikke kunne lide. Men aldrig - ikke en eneste gang - har jeg troet, at det var noget Woodward fandt på.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her