Film & tv

Hollywood-skuespillerinder bakker op om ofre i sag om sexchikane

Skuespillerinderne Lena Dunham og Brie Larson bakker nu op om de kvinder, der har indgået forlig i sager om sexchikane fra filmproducenten Harvey Weinstein.

Skuespiller Lena Dunham har erklæret sin støtte til de kvinder, der har været involveret i sager om sexchikane fra filmproducenten Harvey Weinstein. Foto: Richard Shotwell/AP

Skuespillerinderne Lena Dunham og Brie Larson bakker nu om de kvinder, der over de sidste tre årtier ikke har råbt højt, men i stedet indgået forlig i otte sager om sexchikane fra Harvey Weinstein, en af de største filmproducenter i Hollywood. Det skriver BBC.

På Twitter tager skuespiller og skaber af tv-serien "Girls", Lena Dunham, de pågældende kvinder i forsvar.

»Kvinder, der tør tale ud om deres oplevelser med sexchikane fra Harvey Weinstein fortjener vores beundring. Det er hverken sjovt eller nemt. Det er modigt,« skriver hun på Twitter.

I et par efterfølgende tweets langer Lena Dunham ud efter de folk, der kritiserer kvindernes tavshed.

»I ved ikke, hvad det ville sige, at blive intimideret,« skriver Lena Dunham.

"Mænd som Weinstein truer det, man holder af - ens sikkerhed, økonomiske frihed og ja - karriere.« 

Også sidste års Oscarvinder Brie Larson blander sig i debatten.

»Som altid støtter jeg de modige overlevere af sexchikane og overgreb. Det er ikke jeres skyld. Jeg tror på jer,« skrev Brie Larson uden at nævne Harvey Weinstein ved navn.

Torsdag kunne New York Times afsløre, at Harvey Weinstein over tre årtier har indgået otte forlig med kvinder, der har følt sig seksuelt krænket af filmproducenten.

Anklager om sexchikane har tvunget filmmogul på orlov

Harvey Weinstein, der er en af Hollywoods mest indflydelsesrige personer, har produceret eller distribueret flere Oscarvindende film bl.a. "Shakespeare in Love" og "Chicago". Foruden The Weinstein Company har Harvey og Bob Weinstein grundlagt Miramax Films.

Filmmorgul Harvey Weinstein har over tre årtier chikaneret kvindelige kolleger. FOTO: Chris Pizzello (AP)

I et offentlig brev torsdag udtrykte Harvey Weinstein anger over »det, der var sket«.

"Jeg kan forstå, at den måde jeg har opført mig på over for kolleger for år tilbage har medført en masse smerte, og det vil jeg virkelig gerne undskylde,« skrev den 65-årige filmproducent.

Harvey Weinstein har siden 2007 været gift med modedesigneren Georgina Rose Chapman med hvem han har to børn - oveni tre fra et tidligere ægteskab.

I lyset af skandalen har han taget orlov på ubestemt tid fra direktørposten i produktionsselskabet The Weinstein Company, der har indledt en intern undersøgelse af sagen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her