Annonce
Film & tv

Investorer har trukket sig fra køb af Weinstein-selskab

Filmselskabet, der er grundlagt af Harvey Weinstein, står til at lukke, efter at et salg er løbet ud i sandet.

The Weinstein Company er grundlagt af brødrene Harvey og Bob Weinstein for 12 år siden. Selskabet har stået bag Hollywood-succeser som "Kongens store tale", der fik en oscar for bedste film i 2011. Foto: Chris Pizzello/AP

En gruppe investorer med forretningskvinden Maria Contreras-Sweet i front ønsker alligevel ikke at købe filmselskabet The Weinstein Company.

Det oplyser Maria Contreras-Sweet, der har været en del af staben omkring den tidligere amerikanske præsident Barack Obama, i en pressemeddelelse tirsdag.

Investorgruppen har fået kolde fødder, da det blev afsløret, at filmselskabets gæld var større end forventet.

Man havde ventet en gæld på 225 millioner dollar, men gælden var 280 millioner dollar, svarende til 1,7 milliarder kroner, siger en kilde tæt på sagen til Reuters.

Maria Contreras-Sweet udelukker dog ikke fremtidige forsøg på at skabe et filmselskab af resterne af Weinsteins selskab.

- Jeg mener stadig, at vores vision om at skabe et kvindestyret filmselskab er det rigtige at gøre.

- Med henblik herpå vil vi overveje at erhverve aktiver, der kan blive tilgængelige ved tilfælde af konkurs, samt andre muligheder, der kan blive tilgængelige i underholdningsindustrien, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP.

Sidste uge var der ellers forlydender om, at investorgruppen havde nået en aftale om at købe aktiver fra filmselskabet til at starte et nyt selskab.

The Weinstein Company er grundlagt af brødrene Harvey og Bob Weinstein for 12 år siden. Selskabet har stået bag Hollywood-succeser som "Kongens store tale", der fik en oscar for bedste film i 2011.

Efter efterårets afsløringer, hvor Harvey Weinstein trådte tilbage efter anklager om sexchikane mod en lang række kvindelige skuespillere samt voldtægt, har flere samarbejdspartnere dog afvist at have mere med selskabet at gøre.

Afsløringerne af Harvey Weinstein startede den internationale #MeToo-kampagne, som har sat fokus på chikane og overgreb på kvinder.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV

High School-komedie i skabet

Simons rejse ud af skabet er blevet til et lidt kluntet, men sine steder også ganske fornøjeligt gensyn med det hårde teenageliv, som 80’ernes John Hughes og 90’ernes ”90210” tryllebandt hele generationer med.
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce
Bilferien sydpå kan få en langsom start Forbered dig på 110 km vejarbejde inden Hamborg
Vejarbejde præger store dele af Autobahn A7 ned mod Hamborg her til sommer, og det kan give op til seks timer forlænget rejsetid. Tyske ADAC anbefaler i stedet A9, hvis man skal til Norditalien og kører på de mest belastede dage. 
Se flere
P-kaos i Aarhus: Det eneste, der virkede, var betalingsautomaten
Flere hundrede bilister måtte gå igen med uforrettet sag, da de fredag eftermiddag ville hente deres bil fra parkeringsanlægget under Dokk1 i Aarhus. Det var brudt sammen, og det er det stadig fredag aften. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her