Kultur

Danmarks rockmama bliver ny X Factor-dommer

Sanne Salomonsen erstatter Mette Lindberg, når talentprogrammet rammer skærmen til vinter.

Den 61-årige danske sangerinde Sanne Salomonsen har takket ja til at være ny dommer i X Factor. Arkivfoto: Mogens Flindt

Rygterne har de seneste uger svirret - og særligt efter X Factor-vært Sofie Linde over for Se og Hør kom til at røbe DR's hemmelighed.

Nu bekræfter DR så omsider rygterne: Sanne Salomonsen - også kendt som Danmarks rockmama - bliver at finde bag dommerbordet, når talentprogrammet X Factor til vinter for 11. gang løber over skærmen.

»Det er et scoop. Intet mindre. Jeg glæder mig som et lille barn til at opleve Sannes enorme ekspertise og medmenneskelige varme i X Factor-sammenhæng. Det bliver med garanti både indsigtsfuldt, underholdende og rørerende - alt det, som X Factor er, når det er allerbedst,« siger udtaler DR's underholdsningschef, Jan Lagermand Lundme, til DR.

Den 61-årige sangerinde er en af Danmarks helt store pop- og rocknavne, og hun har et bagkatalog med hits, der strækker sig fra 70'erne frem til i dag, herunder bl.a. sange som "Den jeg elsker", "Taxa" og "Kærligheden kalder". Hun har siden sit debutalbum i 1973 udgivet en række plader både som solist og sammen med navne som Sneakers, Anne Linnet Band og Cowgirls.

Salomonsen erstatter Mette Lindberg og skal således styre slagets gang sammen med producer Remee og musiker Thomas Blachman.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Kultur

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her