*

Kultur

Puk Damsgård vandt Cavlingprisen

Modtageren af Cavlingprisen er Puk Damsgård fra DR, der blandt andet vinder prisen for sine reportager fra Mellemøsten.

Puk Damsgård vandt prisen for sine reportager fra Mellemøsten. Foto: Mik Eskestad

Det blev udenrigsjournalistikken og reportagen, der hædredes fredag ved uddelingen af Cavlingprisen på Nationalmuseet i København.

Modtageren er i år Puk Damsgård, forfatter og DR's korrespondent i Mellemøsten, der får prisen for sine reportager fra Mellemøsten og sin nyeste bog, "Ser du månen, Daniel".

- Jeg er stolt over og glad for, at det også er udenrigsjournalistikken, der hyldes i dag. Det er tiltrængt, lød det fra Puk Damsgård, da hun modtog prisen på scenen.

Prisen er på 25.000 kroner og Jørgen Rodes statuette af Henrik Cavling, som er den afdøde journalist og redaktør, prisen er opkaldt efter.

Puk Damsgård er 37 år og har siden sommeren 2011 været DR's korrespondent i Mellemøsten med base i Beirut og nu Kairo.

Puk Damsgård, der er uddannet fra Syddansk Universitet, har tidligere være korrespondent for Jyllands-Posten og modtog Jyllands-Postens ytringsfrihedspris i 2011 for sit arbejde i Pakistan. Hun har bl.a. udgivet bogen Ulvehjerter, som portrætterer en pashtunsk familie fra de pakistanske stammeområder.

 

FAKTA: 10 års modtagere af Cavlingprisen

Hun er blandt andet kendt for sine indlevende krigsreportager fra borgerkrigen i Syrien, som hun også skriver om i sin bog "Hvor solen græder", der har toppet flere bestsellerlister.

Cavlingprisen vinder hun for sine - med Cavling-komitéens ord - indsigtsfulde, modige og menneskelige reportager fra konfliktområder i Mellemøsten samt for sin seneste bog, "Ser du månen, Daniel", om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos Islamisk Stat i Syrien.

FAKTA: Om Cavlingprisen

Puk Damsgård var også nomineret til Cavlingprisen i 2012 for sit arbejde i Syrien.

Prisen er den mest prestigefyldte danske journalistpris og uddeles til en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det foregående år.

I komitéen, der uddeler prisen, sidder Kirsten Pilgaard, (formand) fra Nordjyske Medier, Kaare Sørensen fra TV2, Ida Ebbensgaard fra DR, Lars Rugaard fra Rugaard og Hvidtfeldt samt Torben Møller fra DR.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Sherlock Holmes’ danske mareridt

Verdens største detektiv klarede de fleste opgaver med bravour – men i Danmark måtte han, eller rettere hans skaber, Arthur Conan Doyle, give op over for folk, der udnyttede ham.
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Kultur

Sherlock Holmes’ danske mareridt

Verdens største detektiv klarede de fleste opgaver med bravour – men i Danmark måtte han, eller rettere hans skaber, Arthur Conan Doyle, give op over for folk, der udnyttede ham.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her